ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν βλέπουν αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ πηγές του ΥΠΕΝ

13:06 - 22 Ιαν 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Δεν βλέπουν αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ πηγές του ΥΠΕΝ
Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ, επιμένουν ανώτατα στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο περιθώριο του συνεδρίου Ecomobility 2019, υπενθυμίζοντας την τελευταία συνέντευξη του υπουργού Γιώργου Σταθάκη.

«Η συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα ήταν σαφής, δεν θα υπάρξει αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος», ανέφεραν οι εν λόγω πηγές ερωτηθείσες για το θέμα της έκπτωσης συνέπειας, τονίζοντας ότι αποτελεί μέρος της εμπορικής πολιτικής της επιχείρησης, η οποία καθορίζεται από τη διοίκηση της ΔΕΗ και στην οποία δεν εμπλέκεται το ΥΠΕΝ.

«Μόνη της αποφάσισε να βάλει την έκπτωση, είναι ζήτημα εμπορικής πολιτικής στο οποίο το υπουργείο δεν εμπλέκεται» είπαν χαρακτηριστικά.

Τα στελέχη του ΥΠΕΝ αφήνουν παράθυρο για την είσπραξη των αναγκαίων εσόδων από τη δημόσια εταιρία μέσα από τη μείωση της έκπτωσης συνέπειας 15%, καθώς πρόκειται για εμπορική πολιτική της εταιρίας και το υπουργείο δεν παρεμβαίνει.

Όσον αφορά στα σενάρια για μείωση του ΕΤΜΕΑΡ, της ρυθμιζόμενης χρέωσης που πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές ανεξάρτητα από τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, τα στελέχη του υπουργείου, τόνισαν ότι τα έσοδα από το ΕΤΜΕΑΡ είναι απαραίτητα για τη χρηματοδότηση έργων ΑΠΕ, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν φέτος και τον επόμενο χρόνο.

Τέλος σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό για τη λιγνιτική αποεπένδυση, η ανώτατη πηγή του ΥΠΕΝ συνέστησε υπομονή μέχρι αύριο, που είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.