ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ: Εκδοση διεθνούς εταιρικού ομολόγου 300 εκατ. Ευρώ Κύριο

09:04 - 26 Φεβ 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΔΕΗ: Εκδοση διεθνούς εταιρικού ομολόγου 300 εκατ. Ευρώ
Μετά το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το road show της ΔΕΗ στο Λονδίνο προκειμένου να ενημερωθούν οι επενδυτές για την έκδοση διεθνούς εταιρικού ομολόγου αξίας 300 εκατ. Ευρώ που σχεδιάζει η διοίκηση. Η εταιρία προγραμματίζει το συγκεκριμένο ομόλογο από το περσινό καλοκαίρι και έχει γίνει η η σχετική προεργασία με ενδιαφερόμενους επενδυτές και διαχειριστές κεφαλαίων. Από την έκδοση με βάση τον αρχικό σχεδιασμό η ΔΕΗ αναμένεται να ζητήσει ένα ποσό της τάξης των 300 εκατ. ευρώ. Βέβαια τα στελέχη της εταιρίας θα πρέπει να απαντήσουν και στο ερώτημα της τελευταίας έκθεσης της S&P. Αυτή προβλέπει για τη ΔEΗ, αρνητικές ταμειακές ροές ύψους 1 δισ. ευρώ για τη διετία 2019-2020.

Ο αρχικός στόχος πάντως παραμένει για την εταιρεία, δηλαδή η έκδοση να γίνει πριν την λήξη του μεγάλου διεθνούς ομολόγου του 2014, ύψους 350 εκατ. ευρώ, που είναι προγραμματισμένη για το Μάιο.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η αποπληρωμή του ομολόγου είναι πλήρως διασφαλισμένη και η εταιρεία διαθέτει μέσω γραμμών χρηματοδότησης περίπου 200 εκατ. ευρώ ενώ τα υπόλοιπα 150 εκατ. εάν δεν προχωρήσει η νέα έκδοση θα καλυφθούν από τα ταμειακά διαθέσιμα.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.