ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύριο στη Ρεβυθούσα το φορτίο LNG της «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ» Κύριο

10:00 - 11 Μαρ 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Αύριο στη Ρεβυθούσα το φορτίο LNG της «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ»
Αύριο το πρωί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα αναμένεται νέο αμερικανικό φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που φέρνει η <Μυτιληναίος>. Πηγές αναφέρουν ότι το φορτίο εκφορτώθηκε από το Cove Pint στο Λογκ Άϊλαντ των ΗΠΑ και το πλοίο που θα δέσει αύριο στη Ρεβυθούσα μεταφέρει 150.000 κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου ονομάζεται <BW Gdf Suez Brussels>.

Αναλυτές της αγοράς υπογραμμίζουν ότι η κίνηση αυτή του Ελληνικού ομίλου πιστοποιεί τη καλή σχέση συνεργασία της <Μυτιληναίος> με την αμερικανική αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου, γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε πρόσφατα στους Δελφούς και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζέφρει Πάϊατ.


Η πολυετής διεθνής δραστηριοποίηση του ομίλου Μυτιληναίου σε έργα με πολύ υψηλές τεχνικές απαιτήσεις όπως είναι η μελέτη και η κατασκευή μεγάλων έργων παραγωγής ηλεκτρισμού σε δύσκολες και απαιτητικές αγορές αποτελεί το  ισχυρό πλεονέκτημα της ελληνικής βιομηχανίας για  την ανάληψη κατασκευαστικών έργων και στην Ελλάδα.  

 

Ήδη ο κατασκευαστικός κλάδος του ομίλου ανακοίνωσε με το ξεκίνημα του 2019 την υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του Εμπορευματικού Κέντρου του Θριασίου Πεδίου αρχικού συμβατικού ποσού 109 εκατ. ευρώ.  


Τα 3 μεγάλα έργα που διεκδικεί μέσα στο 2019

 

Ταυτόχρονα η διοίκηση στοχεύει να ενισχύσει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο εργασιών της με άλλα 3 έργα αξίας άνω των 2 δισ. ευρώ που είναι τα εξής: οι δύο πρώτοι διαγωνισμοί για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης με αρχικό κόστος άνω του 1,5 δισ. ευρώ. Επίσης η Μυτιληναίος διεκδικεί το έργο της εγκατάστασης πλήρους ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων τελών συνολικού προϋπολογισμού άνω των 400  εκατ. ευρώ. Επίσης στα έργα που στοχεύει η Μυτιληναίος είναι   είναι η δημιουργία κέντρου logistics στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου που βρίσκεται κοντά στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης με εκτιμώμενη επένδυση άνω των 200 εκατ. ευρώ.

 

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 20:37 - 10 Μαρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.