ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΥ: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη ΔΕΗ

13:44 - 24 Απρ 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΕΥ: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη ΔΕΗ
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τη ΔΕΗ από την Ernst & Young η οποία ανέλαβε τον έλεγχο των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων, που έδειξαν βαρύτατες ζημίες 542 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 127,6 εκατ. ευρώ.

Η συρρίκνωση του μεριδίου αγοράς, η εκρηκτική αύξηση στο κόστος δικαιωμάτων ρύπων και οι αυξημένες βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις απαιτούν άμεσα και δραστικά μέτρα για να αποφευχθεί η περαιτέρω επιβράδυνση στη ΔΕΗ, σύμφωνα με τους ειδικούς της EY.

Η αβεβαιότητα που κυριαρχεί προκύπτει από το γεγονός ότι στην περσινή χρήση παρουσιάστηκαν μειωμένα έσοδα και υψηλές ζημίες προ φόρων, ενώ κατά την 31 Δεκεμβρίου 2018 οι βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις υπολείπονταν κατά 949 εκατ. ευρώ και 708 εκατ. ευρώ των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων αντίστοιχα.

«Με βάση τις εκτιμήσεις της διοίκησης οι ανωτέρω συνθήκες οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια των επομένων δώδεκα μηνών μεμονωμένα αλλά και στο σύνολό τους μαζί με άλλα θέματα όπως αυτά περιγράφονται, υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας η οποία ενδεχομένως θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρείας και του ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους» προειδοποιεί στην έκθεση ελέγχου η ΕΥ.

Η μετοχή της εταιρείας κάνει σήμερα «βουτιά» συμπαρασύροντας το Χ.Α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.