ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ:Αναμένει προφορές αλλά με χαμηλό τίμημα για τις λιγνιτικές μονάδες Κύριο

08:04 - 24 Μαϊ 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΔΕΗ:Αναμένει προφορές αλλά με χαμηλό τίμημα για τις λιγνιτικές μονάδες
Θα υπάρξουν προσφορές για τις 2 λιγνιτικές μονάδες σε Μελίτη και Μεγαλόπολη καθώς ο διαγωνισμός εκπνέει την ερχόμενη Τρίτη 28 Μαΐου 2019. Το μείζον θέμα για την ΔΕΗ είναι εάν θα είναι ικανοποιητικά τα τιμήματα από τις προσφορές, διαφορετικά ο διαγωνισμός θα καταστεί εκ νέου άγονος.

 Πάντως, παράγοντες που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις εξελίξεις της διαγωνιστικής διαδικασίας υποστηρίζουν η  στάση των υποψηφίων επενδυτών, όπως το να συνεχίσουν στη διαγωνιστική διαδικασία ή να αποχωρήσουν θα καθοριστεί από το τι θα περιλαμβάνεται στο SPA. Είναι δεδομένο ότι δεν θα υπάρχει μηχανισμός επιμερισμού ζημιών και κερδών, αλλά κάποιοι τουλάχιστον εκ των διεκδικητών έχουν ζητήσει να υπάρχουν άλλου τύπου ρήτρες που να δημιουργούν κάποια σχετική ασφάλεια στον μελλοντικό αγοραστή.

Στην αρχή της εβδομάδας αναρτήθηκε στο vdr του διαγωνισμού το επικαιροποιημένο business plan της ΔΕΗ, για τις μονάδες της Μελίτης και της Μεγαλόπολης το οποίο προβλέπει ότι τα εργοστάσια θα είναι κερδοφόρα. Οι παραδοχές ωστόσο του σχεδίου συνεχίζουν να τελούν υπό αμφισβήτηση από τους επενδυτές, οι οποίοι επιμένουν ότι τα νούμερα δε βγαίνουν.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 17:34 - 24 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.