ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Άδεια για λειτουργία ΦΟΣΕ παραγωγών ΑΠΕ ισχύος 500 MW

08:49 - 13 Ιουν 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
MΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Άδεια για λειτουργία ΦΟΣΕ παραγωγών ΑΠΕ ισχύος 500 MW
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ενέκρινε το αίτημα του ομίλου Μυτιληναίου να του χορηγηθεί άδεια για την άσκηση της δραστηριότητας Εκπροσώπησης παραγωγών ΑΠΕ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικότερα, η άδεια αφορά ισχύ 500 MW  και έχει διάρκεια ισχύος 20 έτη. Να σημειωθεί ότι στην απόφαση της ΡΑΕ όπως αυτή αναρτήθηκε στην πλατφόρμα της Διαύγεια αναγράφονται οι όροι και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από την χορήγηση της άδειας, καθώς και λοιπές σχετικές ρυθμίσεις.

Έχει προηγηθεί η χορήγηση άδειας - η πρώτη - στην εταιρεία Optimus Energy προκειμένου να λειτουργήσει ως Φορέας Σωρευτικής Εκπροσώπησης (ΦΟΣΕ) παραγωγών ΑΠΕ.

Να θυμίσουμε ότι από την 1η Ιουλίου 2019 θα αρχίσει να λειτουργεί ως Φορέας Σωρευτικής Εκπροσώπησης Τελευταίου Καταφυγίου (ΦΟΣΕΤΕΚ) όπως έχει καθοριστεί με Υπουργική Απόφαση, ο ΔΑΠΕΕΠ και ταυτόχρονα οι ιδιωτικοί ΦΟΣΕ.

Η ανάθεση στον ΔΑΠΕΕΠ ισχύει μέχρι το 2021 και οι χρεώσεις προς τους παραγωγούς ΑΠΕ θα βαίνουν αυξανόμενες ώστε οι παραγωγοί να έχουν κίνητρο να εκπροσωπηθούν από τους ιδιωτικούς ΦΟΣΕ.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.