ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοίνωση ΑΔΜΗΕ για την αποκατάσταση του δικτύου στη Χαλκιδική

10:36 - 12 Ιουλ 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ανακοίνωση ΑΔΜΗΕ για την αποκατάσταση του δικτύου στη Χαλκιδική
Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται – σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ - να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την αποκατάσταση των βλαβών στην Γραμμή Μεταφοράς Υψηλής Τάσης 150 kV Μουδανιών-Κασσανδρείας, ώστε να ομαλοποιηθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης στην περιοχή Κασσανδρείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ «χάρη στην  υπερπροσπάθεια – στα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων –  που καταβάλλουν οι τεχνικοί του ΑΔΜΗΕ, οι οποίοι εργάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με φως από γεννήτριες, για την αντικατάσταση των δυο χαλύβδινων ιστών που έπεσαν,  αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών έως το μεσημέρι, εκτός σοβαρού απροόπτου»,.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης –που παραμένει στη Χαλκιδική -  βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, η καταστροφή που υπέστησαν οι δύο ιστοί της Υψηλής Τάσης «αποτελεί πρωτοφανές συμβάν για τα ελληνικά δεδομένα».

Οι νέοι ιστοί έχουν εγκατασταθεί και πλέον εξελίσσεται η τοποθέτηση των αγωγών ώστε να μπορεί να τροφοδοτηθεί η Γραμμή Μεταφοράς.

Παράλληλα εξελίσσονται οι εργασίες αποκατάστασης στο Δίκτυο Μέσης και Χαμηλής Τάσης του ΔΕΔΔΗΕ ώστε να είναι σε θέση να τροφοδοτήσει όλες τις παροχές στην ευρύτερη περιοχή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.