ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλά 19 μηνών η ΔΕΗ, η αγορά «βλέπει» λύση

08:35 - 03 Σεπ 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Σε υψηλά 19 μηνών η ΔΕΗ, η αγορά «βλέπει» λύση
Λύση στο αδιέξοδο που έως πρότινος κινδύνευε να τινάξει στον αέρα τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, τη ΔΕΗ φαίνεται πως βλέπει στον ορίζοντα η αγορά, όσο πρόωρο και αν είναι για να λεχθεί με σιγουριά κάτι τέτοιο. Όμως, η ΔΕΗ είναι μια μεγάλη επιχείρηση και παρ’ ότι – λόγω κάκιστων πολιτικών και… κινημάτων «δεν πληρώνω» - βρέθηκε σε ασφυκτικό κλοιό, τώρα φαίνεται πως προεξοφλούνται καλύτερες ημέρες.

Η μετοχή της ΔΕΗ έκλεισε χθες σε νέο υψηλό 19 περίπου μηνών και στα 3,08 ευρώ, καταγράφοντας ράλι ανόδου σε ποσοστό 11,34%, ενώ διακινήθηκε όγκος 1,94 εκατ. μετοχών. Στα επίπεδα των 3,08 ευρώ η μετοχή είχε να βρεθεί από τις αρχές Φεβρουαρίου 2018!

Παράλληλα, η κεφαλαιοποίηση της Επιχείρησης διαμορφώθηκε στα 715 εκατ. ευρώ, ενώ προ μηνών είχε κατέλθει κάτω από τα 300 εκατ. ευρώ! Βεβαίως, για μια τέτοια εταιρεία, τα 715 εκατ. ευρώ δεν είναι το… ταβάνι, αν αναλογιστούμε το δίκτυο αλλά και όλο το εκτόπισμα που έχει, πάντα βεβαίως με γνώμονα να βρεθεί λύση στο οικονομικό αδιέξοδο.

Η αγορά λοιπόν δείχνει ότι επικροτεί και πιστεύει πως το σχέδιο για την αναστήλωση – επιχειρηματική και οικονομική – της ΔΕΗ θα αποδειχθεί βιώσιμο και αποτελεσματικό. Και όλα αυτά, ενώ αναμένεται σε λίγες ημέρες η έκθεση των ορκωτών ελεγκτών της Ernst & Young για τη βιωσιμότητα της εταιρείας.

Θυμίζουμε ότι το σχέδιο αναστήλωσης της Επιχείρησης περιλαμβάνει αύξηση εσόδων, μερική ιδιωτικοποίηση της εταιρείας διαχείρισης δικτύων χαμηλής τάσης (ΔΕΔΔΗΕ), ουσιαστική αντιμετώπιση των συστημικών κακοπληρωτών, εξορθολογισμό λειτουργίας και αναζήτηση κεφαλαίων από την αγορά, ίσως μέσω ομολόγου.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:37 - 03 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.