ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Κ. Μητσοτάκης στη θεμελίωση του νέου εργοστασίου της Mytilineos Κύριο

09:25 - 06 Σεπ 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ο Κ. Μητσοτάκης στη θεμελίωση του νέου εργοστασίου της Mytilineos
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει τη θεμελίωση του νέου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος ισχύος 826 MW με καύσιμο το φυσικό αέριο, που ξεκινά να κατασκευάζει η Mytilineos. Πρόκειται για επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, την πρώτη μεγάλη άμεση επένδυση στην μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Ειδικότερα, στις 2 Οκτωβρίου η εισηγμένη διοργανώνει εκδήλωση κατά την οποία ο πρωθυπουργός θα τοποθετήσει τη θεμέλιο λίθο στο νέο έργο, στο ενεργειακό κέντρο του Αγίου Νικολάου της Βοιωτίας.

Ο νέος σταθμός της Mytilineos - ένας από τους μεγαλύτερους σταθμούς της Ευρώπης - σχεδιάζεται να λειτουργήσει στα τέλη του 2021. Θα κατασκευαστεί από τον τομέα Έργων EPC – ΜΕΤΚΑ, ενώ ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός προέρχεται από την General Electric.

Ο νέος σταθμός θα έχει αεριοστρόβιλο τεχνολογίας class H, με θερμική απόδοση μεγαλύτερη από 63%, γεγονός που θα τον καθιστά τον πιο αποδοτικό στην Ευρώπη, αυτή τη στιγμή.

Θα συμβάλλει δε αποτελεσματικά ενεργειακή ασφάλεια της χώρας αλλά και στην παραγωγή «καθαρής» ενέργειας, καθώς με τη χρήση του φυσικού αερίου ελαχιστοποιούνται οι εκπομπές ρύπων και οι επιπτώσεις τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.