ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Βουλή η κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ

11:00 - 30 Σεπ 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Στη Βουλή η κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ
Σήμερα Δεύτερα έρχεται στη Βουλή η ρύθμιση για την κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ όπως εξήγγειλε τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Θα έρθει άλλη διάταξη, ενδεχομένως και τη Δευτέρα, για την κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ, και είναι επείγον να έρθει αυτή η διάταξη διότι υπάρχουν προθεσμίες, δεν θέλουμε να γίνει η δημοπρασία ΝΟΜΕ που έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο που προορίζει το ΥΠΕΝ για να υποκαταστήσει τις δημοπρασίες, έως την έναρξη του Target Model, είναι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (forward) που θα διατεθούν από τη ΔΕΗ και θα διαπραγματεύονται σε καθημερινή βάση μέσω του χρηματιστηρίου.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα των ΝΟΜΕ βρέθηκε πρόσφατα και στο επίκεντρο των συζητήσεων κυβέρνησης – θεσμών στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια των οποίων τα ελληνικά στελέχη επιδίωξαν τη συναίνεση των θεσμών στην άμεση κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ, μια πρόταση που αν και αρχικά προκάλεσε τον προβληματισμό των ευρωπαίων, τελικά έγινε αποδεκτή.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:59 - 30 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.