ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περιστέρης: Αξιοσημείωτο το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις ΑΠΕ

10:12 - 25 Οκτ 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Περιστέρης: Αξιοσημείωτο το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις ΑΠΕ
Ο πρόεδρος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περιστέρης, εκφώνησε χθες ομιλία στο πλαίσιο του συνεδρίου «Renewable & Storage Forum - Νέο περιβάλλον, νέες αγορές, νέοι πρωταγωνιστές στην εποχή της ενεργειακής μετάβασης», με τα βασικά σημεία της ομιλίας του να είναι οι επενδυτικές ανάγκες στην εποχή της ενεργειακής μετάβασης και ειδικότερα στο πεδίο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Αρχικά ο κ. Περιστέρης σημείωσε ότι «η νέα κυβέρνηση έχει θέσει πολύ φιλόδοξους στόχους για τις ΑΠΕ κι είμαστε εδώ να στηρίξουμε στην πράξη τις προσπάθειες της Πολιτείας. Ιδιαιτέρως χαρούμενοι είμαστε και για το γεγονός ότι καταγράφεται πλέον ένα αξιοσημείωτο επενδυτικό ενδιαφέρον για τις ΑΠΕ. Το λέω αυτό γιατί στη διάρκεια της κρίσης, η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι επενδυτές κι ειδικά οι ξένοι είχαν αποχωρήσει από την αγορά κι είχαμε μείνει ελάχιστοι που συνεχίζαμε να επενδύουμε. Πάντως, το επενδυτικό ενδιαφέρον υπάρχει».

Στο ίδιο πλαίσιο, τόνισε ότι «οι φιλόδοξοι στόχοι που έχουν τεθεί δεν θα επιτευχθούν αν δεν υπάρξει μαζική συστράτευση της Πολιτείας, όλων των αρμόδιων φορέων, των επενδυτών και της κοινωνίας των πολιτών στο τρίπτυχο ‘ΑΠΕ – Αποθήκευση – Διασυνδέσεις’».

Επιπλέον ο κ. Περιστέρης σημείωσε ότι «ως χώρα οφείλουμε να προχωρήσουμε άμεσα σε επενδύσεις αποθήκευσης που θα διευκολύνουν την μαζική διείσδυση των ΑΠΕ δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη χρήση ώριμων και δοκιμασμένων εδώ και δεκαετίες τεχνολογιών αυξημένης εγχώριας προστιθέμενης αξίας, όπως η αντλησιοταμίευση. Γιατί αυτές οι επενδύσεις σημαίνουν ταυτόχρονα χιλιάδες θέσεις εργασίας, μεροκάματα για τους εργαζόμενους, έσοδα για τα ασφαλιστικά ταμεία, αύξηση των δημοσίων εσόδων, φόρους, κλπ.».

Τέλος, ο κ. Περιστέρης τόνισε ότι «για να επιτευχθούν οι στόχοι οφείλουμε να τρέξουμε τις διασυνδέσεις. Το λέμε εδώ και χρόνια. Τεράστια κεφάλαια δαπανώνται ετησίως από όλους τους Έλληνες εξαιτίας της έλλειψης διασυνδέσεων. Μια πραγματική σπατάλη σε καιρούς χαλεπούς που επιβαρύνει τα νοικοκυριά αδικαιολόγητα. Μέσω των ΥΚΩ όλοι οι Έλληνες καταβάλλουν ένα δυσβάσταχτο κόστος. Χρειάζονται, λοιπόν, άμεσα επενδύσεις σε ολοκληρωμένα συστήματα διασυνδέσεων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.