ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζηδάκης: Αναμένεται να ενισχυθεί η συνεργασία μας με την Αίγυπτο

14:06 - 30 Οκτ 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Χατζηδάκης: Αναμένεται να ενισχυθεί η συνεργασία μας με την Αίγυπτο
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Πετρελαίου και Φυσικών Πόρων της Αιγύπτου, κ. Tarek El Molla. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η στρατηγική συνεργασία της Ελλάδας με την Αίγυπτο θα ενισχυθεί στους επόμενους μήνες.

Πιο αναλυτικά, ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας σημείωσε: «Αυτή είναι η τέταρτη συνάντηση που έχουμε με τον αγαπητό συνάδελφο, τον κ. El Molla, μέσα σε λιγότερο από τέσσερις μήνες. Και αυτό από μόνο του δείχνει πολλά! Δείχνει ότι η Ελλάδα και η Αίγυπτος συνεργάζονται στενά σε όλα τα ζητήματα, αλλά ειδικά στα θέματα της ενέργειας».

Ακόμη ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι «το Forum Φυσικού Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου (EMGF), το οποίο ήταν μια πρωτοβουλία της Αιγύπτου και υποστηρίζεται σταθερά από την Ελλάδα, σίγουρα μπορεί να φέρει όχι μόνο την Ελλάδα και την Αίγυπτο, αλλά όλες τις χώρες της περιοχής πιο κοντά και να διευρύνει τη συνεργασία μας».

Από την πλευρά του ο κ. El Molla τόνισε ότι «ως συνήθως είχαμε μία καλή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ειδικά για τα θέματα της ενέργειας», ενώ πρόσθεσε πως «είχαμε συζητήσεις για την τελευταία εξέλιξη, σχετικά με το EMGF. Προετοιμαζόμαστε για την επόμενη Υπουργική Συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2020. Μέχρι τότε, έχουμε κάποιες άλλες συναντήσεις υψηλού επιπέδου που θα πραγματοποιηθούν την προσεχή εβδομάδα στο Κάιρο. Έτσι, συζητήσαμε με βάση την τελευταία εξέλιξη σε αυτό το θέμα».

«Πέραν αυτού», όπως σημείωσε ο Αιγύπτιος υπουργός, «μιλήσαμε και για τις πιθανές μελλοντικές συμφωνίες, που αφορούν το ΥΦΑ (Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο), το αργό πετρέλαιο την προμήθεια προϊόντων από την Ελλάδα, προϊόντα που εισάγουμε. Αυτοί είναι, όπως είθισται, οι φιλικοί και ιστορικοί δεσμοί και σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.