ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διεθνές κύκλωμα νοθείας σε 20 πρατήρια της Αττικής

20:44 - 29 Νοε 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Διεθνές κύκλωμα νοθείας σε 20 πρατήρια της Αττικής
Ένα διεθνές κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων εξάρθρωσαν ΑΑΔΕ και Οικονομική Αστυνομία όπως ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου το βράδυ της Παρασκευής ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής,, η Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής κ.Αθηνά Καλύβα, ο αρχηγός της Οικονομικής Αστυνομίας κ.Μανώλης Δουρβετάκης, ο διευθυντής Τελωνείων της ΑΑΔΕ κ.Κωνσταντίνος Μουρτίδης και ο πρόεδρος του ΣΕΚ κ.Θεόδωρος Χρονόπουλος.. Μάλιστα περίπου 20 πρατήρια στην Αττική εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Έβαζες 10 ευρώ και σου τελείωνε σε μισή ώρα» λένε στελέχη που συνεργάστηκαν στην αποκάλυψη του μεγάλου κυκλώματος νοθείας καυσίμων, κατά τις έρευνες του Συντονιστικού Επιχειρησιακό Κέντρου (ΣΕΚ) Καταπολέμησης του Λαθρεμπορίου.  «Κοινό χαρακτηριστικό τους όμως ήταν κατά τεκμήριο πως είχαν τις χαμηλότερες τιμές» διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές.

Ήδη για την υπόθεση αυτή έχουν γίνει 20 συλλήψεις και εκδόθηκαν 72 εντάλματα.

 

{https://www.youtube.com/watch?v=pPHCeVzSAw4}

Όπως ανέφερε ο κ. Πιτσιλής, η  δράση του κυκλώματος ξεκινούσε από τη Βουλγαρία, όπου είχε έδρα και Κύπριος ιδιοκτήτης δύο εταιριών –και ο οποίος αναζητείται στο εξωτερικό με διεθνές ένταλμα σύλληψης και για άλλα κακουργήματα που είχε διαπράξει κατά το παρελθόν στο εξωτερικό.

Οι εταιρίες από τη Βουλγαρία, από τις αρχές του 2018 τουλάχιστον και μέχρι σήμερα, είχαν στείλει πάνω από 20.000 τόνους χημικών διαλυτών προς τη χώρα μας. Αποδέκτες ήταν εταιρίες-φαντάσματα αλλά όπως διαπιστώθηκε, κατέληγαν σε τουλάχιστον 20 πρατήρια καυσίμων της Αττικής. Επί τόπου ή σε αποθήκες αναμείγνυαν παράνομα τους χημικούς διαλύτες και έτσι αύξαναν τον όγκο κατά την πώληση στην αντλία του καυσίμου , γλιτώνοντας έτσι την πληρωμή φόρων στο κράτος, αλλά προκαλώντας βλάβη τόσο στην τσέπη των καταναλωτών όσο και στον κινητήρα των αυτοκινήτων -οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι για να λειτουργούν το νόμιμο καύσιμο και όχι με την προσθήκη νάφθας και αιθανόλης .

 Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 21:11 - 29 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.