ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ: Ηταν προσυμφωνημένες οι αποδοχές του κ. Αθανασόπουλου

23:04 - 15 Ιουν 2007 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε αναφορικά με την αύξηση των ετήσιων αποδοχών του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ κ. Τάκη Αθανασόπουλου, ο οργανισμός με ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι αυτή είχε προσυμφωνηθεί με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης, πριν από την ανάληψη της Διοίκησης από τον κ. Αθανασόπουλο και στη Γενική Συνέλευση των μετοχών απλώς επικυρώθηκε η συμφωνία.

Υπενθυμίζεται  ότι η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε  την αύξηση του μισθού του Προέδρου και Διευθύνοντος της ΔΕΗ Τ. Αθανασόπουλου κατά 50% (συνολικές απολαβές 300.000 ευρώ ετησίως), και την παροχή bonus 4 μισθών.

Δεκτή έγινε και η αύξηση του μισθού του αντιπροέδρου Ν. Χατζηαργυρίου κατά 50%, το ύψος του οποίου διαμορφώνεται πλέον στις 200.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση της ΔΕΗ αναφέρονται τα εξής:

«Με αφορμή αναφορές Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με τις εγκριθείσες σήμερα από την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Δ.Ε.Η. ετήσιες αποδοχές του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Τάκη Αθανασόπουλου διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Στη Γενική Συνέλευση δεν ετέθη θέμα αύξησης των ετήσιων αποδοχών του κ. Αθανασόπουλου, αλλά επικυρώθηκε η συμφωνία που είχε συναφθεί με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, εκπροσωπούντος την πλειοψηφία των μετόχων, και με  τον υπουργό Ανάπτυξης, που ασκεί την εποπτεία στην Επιχείρηση, πριν από την ανάληψη της Διοίκησης από τον κ. Αθανασόπουλο.

Ο κ. Αθανασόπουλος έχει αναλάβει διευρυμένες εκτελεστικές αρμοδιότητες  στη ΔΕΗ Α.Ε. καθώς ασκεί καθήκοντα του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου.»

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.