ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο επίκεντρο των ενεργειακών εξελίξεων η Αλεξανδρούπολη

16:57 - 07 Φεβ 2020 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Στο επίκεντρο των ενεργειακών εξελίξεων η Αλεξανδρούπολη
Ενεργειακός κόμβος αποτελεί η πόλη της Αλεξανδρούπολης, καθώς τα νέα projects στα οποία περιλαμβάνεται την φέρνουν στο προσκήνιο των εξελίξεων του τομέα της ενέργειας.

Ο συνδυασμός τριών υποδομών μαζί με το υφιστάμενο Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου θέτουν τα θεμέλια για τη δημιουργία του ενεργειακού κόμβου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Γεωθερμικά πεδία

Ήδη η Αλεξανδρούπολη έχει προχωρήσει στην εκμετάλλευση γεωθερμικών πεδίων στην Τραϊανούπολη ενώ το μεγάλο στοίχημα έχει ήδη κερδηθεί με την ανάπτυξη των υποδομών φυσικού αερίου στην περιοχή.

TAP

Ο υπό κατασκευή διαδριατικός αγωγός TAP θα μεταφέρει αζέρικο αέριο από την Κασπία Θάλασσα προς την Ελλάδα, την Αλβανία και την Ιταλία έχοντας ήδη διανύσει περισσότερα από 1.850 χλμ στα εδάφη της Τουρκίας πριν φτάσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους. Στην περιοχή της Ανατολικής Θράκης έχει ξεκινήσει και η κατασκευή του ελληνοβουλγαρικού αγωγού ο οποίος θα τροφοδοτείται από το ελληνικό σύστημα και θα μεταφέρει έως και 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου ετησίως προς τη Βουλγαρία και τα Βαλκάνια.

LNG FSRU

Η εγκατάσταση που ξεχωρίζει και είναι το νέο landmark στην περιοχή είναι η πλωτή μονάδα αποθήκευσης και αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG FSRU) η οποία πρόκειται να αγκυροβολήσει στα ανοικτά της Αλεξανδρούπολης αποτελώντας τη νέα πύλη για την εισαγωγή φυσικού αερίου στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.