ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για απολιγνιτοποίηση: Να αποφύγουμε τα «βιομηχανικά ερείπια»

14:09 - 11 Φεβ 2020 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για απολιγνιτοποίηση: Να αποφύγουμε τα «βιομηχανικά ερείπια»
Την τύχη του Μάντσεστερ κινδυνεύουν να έχουν η Δυτική Μακεδονία και η Αρκαδία, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης.

Στην ανοιχτή επιστολή του, με αφορμή την απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και την πρόσφατη επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στη Δυτική Μακεδονία, ο κ. Αδαμίδης αναφέρει ότι  «ολόκληρες πόλεις στην Αγγλία μετατράπηκαν σε βιομηχανικά ερείπια».

«Η ανεργία έφτασε μέχρι και το 60-70%. Πολλοί έκαναν λόγο για μια «απόλυτη κοινωνική καταστροφή». Η περιοχή ζούσε μια βίαιη μετάβαση. Ο αλκοολισμός και η κατάθλιψη στις περιοχές που έκλεισαν τα ανθρακωρυχεία εκτινάχθηκαν σε δυσθεώρητα ύψη», αναφέρει ο κ. Αδαμίδης.

Προσθέτει εξάλλου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η ΔΕΗ συμμετέχει στο ΑΕΠ της Δυτικής Μακεδονίας με ποσοστό που ξεπερνά το 40% ενώ με κάθε θέση εργασίας της ΔΕΗ σύμφωνα με μελέτη του ΤΕΕ συνδέονται 3,8 θέσεις και ότι σε κράτη η μετάβαση από ένα παραγωγικό μοντέλο σε ένα άλλο και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, είναι εξαιρετικά δύσκολη αν όχι αδύνατη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.