ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΕΝ: Απλουστεύεται η διαδικασία για τις αδειοδοτήσεις των ΑΠΕ

19:06 - 20 Φεβ 2020 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΥΠΕΝ: Απλουστεύεται η διαδικασία για τις αδειοδοτήσεις των ΑΠΕ
Ο επόμενος κύκλος υποβολής αιτήσεων για λήψη άδειας παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που είχε προγραμματιστεί για το Μάρτιο, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, καθώς με νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί τον ίδιο μήνα, το συγκεκριμένο στάδιο αδειοδότησης καταργείται.

Τη συγκεκριμένη ανακοίνωση έκανε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σημειώνοντας ότι έχει ήδη ζητηθεί από τη ΡΑΕ γνωμοδότηση για την απαιτούμενη τροποποίηση του Κανονισμού Αδειών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από σταθμούς ΑΠΕ.

Ο λόγος που το ΥΠΕΝ προχωρά σε αυτή την κίνηση είναι ότι επίκειται νομοθετική ρύθμιση για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ. Το υπό επεξεργασία νομοσχέδιο προγραμματίζεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός των επόμενων ημερών και να ψηφιστεί τον Μάρτιο.

Ένας από τους βασικούς του στόχους είναι η απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας, μεταξύ άλλων με την αντικατάσταση της Άδειας Παραγωγής από την Βεβαίωση Παραγωγού Ηλεκτρικής Ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ. Η Βεβαίωση αυτή θα προκύπτει από μια πολύ πιο ευέλικτη διαδικασία σε σχέση με την ισχύουσα, κατά την οποία θα ελαχιστοποιούνται τα κριτήρια αξιολόγησης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την υποβολή της αίτησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:15 - 20 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.