ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών Κύριο

10:58 - 23 Μαρ 2020 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΔΕΠΑ Εμπορίας: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών
Εκπνέει σήμερα στις 17:00 η προθεσμία εκδήλωσης μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος για τον διαγωνισμό πώλησης του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Σε ό,τι αφορά τους εγχώριους ενδιαφερόμενους επενδυτές, Mytilineos, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, και Motor Oil θα πρέπει να θεωρούνται σίγουροι, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα ΕΛΠΕ, που κατέχουν το 35% της ΔΕΠΑ Εμπορίας. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη βέβαιο αν θα κατέλθουν αυτόνομα ή μαζί με την Edison.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ και τα EΛΠΕ έχουν προχωρήσει στη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας (MoU), προκειμένου να εξασφαλισθεί ότι ο προτιμητέος επενδυτής θα έχει το δικαίωμα να αποκτήσει και τις μετοχές που κατέχουν τα ΕΛΠΕ στη ΔΕΠΑ Εμπορίας ΑΕ, αποκτώντας έτσι το σύνολο (100%) των μετοχών της εταιρείας.

Ανάμεσα στα διεθνή επενδυτικά σχήματα που αναμένεται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, βρίσκονται η Shell, η ολλανδική Vitol και η ουγγρική Met.

Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ τροποποίησε την πρόσκληση επιτρέποντας την ηλεκτρονική αποστολή των προτάσεων για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό. Όσοι επιλέξουν να προχωρήσουν σε κατάθεση πρότασης μέσω email, λόγω των νέων συνθηκών που επικρατούν με τα μέτρα περιορισμού εξάπλωσης του κορονοϊού, θα έχουν διορία να υποβάλλουν και την πρόταση αυτοπροσώπως ή μέσω ταχυδρομίου μέχρι και την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 17:00.





Τελευταία τροποποίηση στις 11:13 - 23 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.