ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Επενδυτικό πλάνο 5 δισ. μέχρι το 2030

15:15 - 09 Οκτ 2020 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Επενδυτικό πλάνο 5 δισ. μέχρι το 2030
Στον επενδυτικό σχεδιασμό του ΑΔΜΗΕ αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στο 3ο InvestGR Forum 2020, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Διαχειριστή, κ. Μάνος Μανουσάκης.

Όπως είπε ο κ. Μανουσάκης, ο ΑΔΜΗΕ έχει καταρτίσει ένα δεκαετές (2020-2030) πρόγραμμα ανάπτυξης, ύψους 5 δισ., γεγονός που τον καθιστά τον «μεγαλύτερο ενεργειακό επενδυτή της χώρας». 

Προτεραιότητα δίνεται, σύμφωνα με τον κ. Μανουσάκη, στη διασύνδεση των Κυκλάδων, ύψους 832 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι έχουν ολοκληρωθεί τα τρία από τα τέσσερα στάδια του έργου, «το οποίο αναμένεται να θωρακίσει το σύμπλεγμα νησιών σε συνθήκες υψηλής ζήτησης» και να αυξήσει τον ηλεκτρικό χώρο για ΑΠΕ κατά 300 μεγαβάτ.

Ο κ. Μανουσάκης επεσήμανε, παράλληλα, ότι μέχρι το τέλος του 2020, εκτιμάται ότι θα εκκινήσει το τέταρτο στάδιο διασύνδεσης, στο οποίο περιλαμβάνονται η Σαντορίνη, η Φολέγανδρος, η Σέριφος και η Μήλος.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ έκανε ιδιαίτερη μνεία και στις απαραίτητες επενδύσεις στις ενεργειακές υποδομές, προκειμένου να ενταχθεί η Ελλάδα στον «πράσινο χάρτη» της ενέργειας. «Η κλιματική αλλαγή δεν αφήνει περιθώρια για ολιγωρία», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «ο ΑΔΜΗΕ θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτήν την απότομη στροφή προς την πράσινη ανάπτυξη».

Τέλος, ο κ. Μανουσάκης μίλησε για τη στρατηγική της εταιρείας με στόχο την ανάπτυξη offshore αιολικών πάρκων και συστημάτων αποθήκευσης.

Γιώργος Γεωργίου

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:08 - 09 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.