ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EUNICE: «Τρέχει» επενδύσεις στην αποθήκευση ενέργειας

08:44 - 15 Οκτ 2020 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
EUNICE: «Τρέχει» επενδύσεις στην αποθήκευση ενέργειας
Μια νέα μονάδα κεντρικής αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω μπαταριών ιόντων λιθίου σχεδιάζει η EUNICE.

Σημειώνεται ότι η EUNICE ENERGY GROUP (EEG) είναι ένας Ελληνικός Όμιλος, που παράγει και διαθέτει ηλεκτρική ενέργεια, μόνο από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, συμμετέχοντας στην πρώτη γραμμή της ελληνικής και παγκόσμιας πράσινης οικονομίας.

Υλοποιεί ιδιωτικές επενδύσεις, διαθέτει ιδιόκτητα αιολικά και ηλιακά πάρκα, αναπτύσσει ισχυρές διεθνείς τεχνολογικές και επενδυτικές συμμαχίες και συνεργασίες, προωθώντας αποτελεσματικά τις μεγάλες ενεργειακές μεταβολές, που αλλάζουν τον κόσμο.

Η νέα αυτή εγκατάσταση που προβλέπεται να γίνει στην Αρκαδία, υπολογίζεται να κοστίσει 250-300 εκατ. ευρώ. Μάλιστα υπέβαλε πρόσφατα στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σχετική αίτηση για την έκδοση άδειας παραγωγής της μονάδας που θα έχει συνολική ισχύ 250 MW.

Ήδη σχεδιάζει να εγκαταστήσει στη Δυτική Μακεδονία, μια άλλη μονάδα αποθήκευσης που όπως και στην περίπτωση της Αρκαδίας θα έχει χωρητικότητα που θα ανέρχεται σε 1.000 MW. Σημειώνεται ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδοτικής ωρίμανσης του έργου και στόχος είναι να ενταχθεί και στον κατάλογο των ευρωπαϊκών έργων Κοινού Ενδιαφέροντος, ώστε να κατασκευασθεί το 2022. Παράλληλα θα πρέπει, βέβαια, να έχει ολοκληρωθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η εκπόνηση του ρυθμιστικού πλαισίου για τη λειτουργία και αποζημίωση συστημάτων κεντρικής αποθήκευσης ενέργειας.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 08:49 - 15 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.