ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ: Γίνεται «ένα με το μέλλον»-Νέα εικόνα, υπηρεσίες και προγράμματα Κύριο

10:55 - 16 Ιαν 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΔΕΗ: Γίνεται «ένα με το μέλλον»-Νέα εικόνα, υπηρεσίες και προγράμματα
Με αυξημένη κερδοφορία για τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα, η ΔΕΗ έχει πια «θωρακιστεί» και βαδίζει σε μία νέα εποχή. Γίνεται «Ένα με το μέλλον» και εκσυγχρονίζεται, με σεβασμό φυσικά στην 70χρονη ιστορία της. Η νέα εταιρική εικόνα της ΔΕΗ γίνεται πιο σύγχρονη για να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην ελληνική αγορά ενέργειας, αντανακλώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Εταιρείας.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Reporter Magazine Δεκεμβρίου 2020

Η ΔΕΗ αποτελεί πλέον κατά γενική ομολογία μία δυναμική, ανταγωνιστική εταιρία με ανανεωμένο, υψηλά καταρτισμένο προσωπικό.

Από τον Μάρτιο, μέχρι σήμερα, η εταιρεία αξιοποίησε κατάλληλα το χρόνο και διαθέτει πλέον πολύ περισσότερα εργαλεία για τη διαχείριση των προκλήσεων που ανακύπτουν λόγω της πανδημίας.

Βασική αιτία της θετικής πορείας της εταιρείας είναι η απόδοση των μέτρων που έχουν ληφθεί αλλά και η αποκλιμάκωση των τιμών σε υγρά καύσιμα, φυσικό αέριο, CO2, αγορές ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η σταδιακή μείωση της επιβάρυνσης από τα ΝΟΜΕ.

DEH1

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο αυξημένης λειτουργικής κερδοφορίας με επαναλαμβανόμενο EBITDA 238,7 εκατ. ευρώ το γ΄ τρίμηνο 2020 (από 87,6 εκατ. ευρώ το γ΄ τρίμηνο 2019). Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 46,6 εκατ. ευρώ από ζημίες 416,8 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

«Τα οικονομικά αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου συνεχίζουν την θετική πορεία που είχε καταγραφεί στα προηγούμενα τρίμηνα» σημείωσε σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του εννεάμηνου 2020, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Γεώργιος Στάσσης προσθέτοντας ότι η εταιρία είναι «ακόμη πιο κοντά στην επίτευξη του αναθεωρημένου από τον Σεπτέμβριο στόχου για λειτουργική κερδοφορία ύψους 850 – 900 εκατ. ευρώ για το σύνολο του έτους.

Λειτουργικές Δαπάνες

Οι προ αποσβέσεων λειτουργικές δαπάνες το εννεάμηνο 2020, μειώθηκαν κατά 687,1 εκατ. ευρώ (ή κατά 19,6%) σε 2.824,1 εκατ. ευρώ έναντι 3.511,2 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2019, ως αποτέλεσμα των μειωμένων δαπανών για καύσιμα, αγορές ενέργειας και δικαιώματα εκπομπών CO2 και της σταδιακής μείωσης της επιβάρυνσης από τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ.

Στις προ αποσβέσεων λειτουργικές δαπάνες δεν έχει συνυπολογισθεί για το εννεάμηνο 2020 η θετική επίπτωση ύψους 44,8 εκατ. ευρώ λόγω αναθεώρησης του κόστους προμήθειας φυσικού αερίου παρελθόντων ετών από την ΔΕΠΑ και η πρόσθετη πρόβλεψη αποζημιώσεων προσωπικού ύψους 32,5 εκατ. ευρώ ενώ για το εννεάμηνο 2019 δεν έχει συνυπολογισθεί η θετική επίπτωση από την επιστροφή 99,3 εκατ. ευρώ έναντι του πλεονάσματος του ΕΛΑΠΕ.

Με το βλέμμα στο 2023 - Επενδύσεις 3,4 δισ.

Με... φόρα από τις παραπάνω επιδόσεις, η ΔEΗ σκοπεύει να πραγματοποιήσει μέχρι το 2023 επενδύσεις ύψους 3,4 δισ. ευρώ. Από το συνολικό ύψος των επενδύσεων το 34% θα αφορά στις ΑΠΕ, το 21% τη συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, το 42% τη διανομή και το 3% άλλους τομείς. Ειδικότερα από αυτά τα κεφάλαια τα 1,4 δισ. ευρώ θα στηρίξουν την αναβάθμιση και την ψηφιοποίηση του δικτύου διανομής, όπου και πατούν τα σχέδια ανάπτυξης στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Σε σχέση με το στόχο λειτουργικής κερδοφορία EBITDA που τοποθετείται στα 1,1 δισ. ευρώ για το 2023 προβλέπεται να προέρχεται κατά 41% από τη λιανική, 42% από τη διανομή, 11% από τη συμβατική ηλεκτροπαραγωγή και 6% από τις ΑΠΕ.

Η ΔΕΗ θα δώσει έμφαση σε πιο πελατοκεντρική προσέγγιση με σύγχρονα προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας και παροχή άλλων ενεργειακών υπηρεσιών.

Νέα εικόνα και προσέγγιση

Στο μεταξύ, η νέα εταιρική εικόνα της ΔΕΗ γίνεται πιο σύγχρονη για να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην ελληνική αγορά ενέργειας. Εμπεριέχει στοιχεία από τη μακρόχρονη ιστορία της ΔΕΗ και τη διαχρονική οπτική της ταυτότητα, αλλά παράλληλα αναδεικνύει τα στοιχεία του συνεχούς εκσυγχρονισμού, της ανανέωσης, της αέναης προσαρμογής.

Η αλλαγή του λογοτύπου αναδεικνύει την ανανέωση του επιχειρησιακού προφίλ της Εταιρείας με τη στροφή στις ΑΠΕ, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, τις επενδύσεις στα δίκτυα και την ηλεκτροκίνηση και εκσυγχρονισμό της Εμπορικής της πολιτικής.

Η ΔΕΗ, όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετατρέπεται με γοργά βήματα, σε μία δυναμική, ανταγωνιστική εταιρία με ανανεωμένο, υψηλά καταρτισμένο προσωπικό. «Μια δημόσια επιχείρηση που αυξάνοντας τον πλούτο της, αυξάνει ταυτόχρονα, λόγω της στρατηγικής της σημασίας και τον εθνικό πλούτο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η ΔΕΗ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη μακρά πορεία της. Με έναν τρόπο όχι μόνο συμβολικό, αλλάζοντας το σήμα της, αλλά κυρίως με τρόπο ουσιαστικό: με την εξυγίανση της, με τον εκσυγχρονισμό της, με τη μετατροπή της σε μία εταιρεία που κοιτάζει μπροστά, στηρίζοντας τη μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια που κάνει σήμερα η Ελλάδα. Και θέλω γι’ αυτό να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσοι πρωταγωνιστούν στην προσπάθεια αυτή. Τη διοίκηση της ΔΕΗ και τους χιλιάδες εργαζόμενούς της», τόνισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Η ΔΕΗ δίνει πια έμφαση σε πιο πελατοκεντρική προσέγγιση με σύγχρονα προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας και παροχή άλλων ενεργειακών υπηρεσιών δίνοντας έμφαση στην ποιότητα του χαρτοφυλακίου πελατών της.

DEH

Νέες υπηρεσίες

Έτσι με στόχο μια πιο φιλική προσέγγιση στον καταναλωτή προωθεί νέες υπηρεσίες και λειτουργίες:

* Η ΔΕΗ ανακοίνωσε τη ΔΩΡΕΑΝ τηλεφωνική εξυπηρέτηση των πελατών της με ένα νέο τηλεφωνικό αριθμό το 800-900-1000, με κλήση από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο χωρίς καμία επιβάρυνση των καταναλωτών.

* Στο πλαίσιο της περαιτέρω βελτίωσης της εξυπηρέτησης των πελατών της, προχωρά σε διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας έως τις 20:00 σε 24 καταστήματα. Ταυτόχρονα, η υπηρεσία του ηλεκτρονικού ραντεβού είναι διαθέσιμη σε 74 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Νέα προϊόντα

ΔΕΗ myHome Enter

Η σειρά ΔΕΗ myHome Enter όμως εμπλουτίζεται με νέα προϊόντα προστιθέμενης αξίας. Για παράδειγμα το ΔΕΗ myHome Enter: To νέο βασικό οικιακό προϊόν ηλεκτρικής ενέργειας για μεγαλύτερη οικονομία με 100 ευρώ έκπτωση έως 31 Δεκεμβρίου 2020.

Η ΔΕΗ προσφέρει το ΔΕΗ myHome Enter, επαληθεύοντας τη δέσμευση για τη δημιουργία νέων ανταγωνιστικών προϊόντων, που θα καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες, με την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη που παρέχει ο Όμιλος ΔΕΗ.

Το myHome Enter φέρνει νέες ανταγωνιστικές χρεώσεις ενέργειας, προσφέρει ασφάλεια μέσα από την απλή και διαφανή τιμολόγηση και σταθερό τιμολόγιο, χωρίς ρήτρες αναπροσαρμογής τιμής.

Αναλυτικά, το ΔΕΗ myHome Enter με 24μηνη διάρκεια, προσφέρει:

*χαμηλότερη χρέωση ενέργειας (σε σχέση με τα υπάρχοντα τιμολόγια)

* χαμηλό πάγιο

* μία ενιαία χρέωση ενέργειας/kWh ανεξάρτητα από το ύψος της κατανάλωσης

*έκπτωση συνέπειας και επιπλέον 2% έκπτωση με πάγια τραπεζική εντολή και

* 100 ευρώ ΕΚΠΤΩΣΗ στον πρώτο λογαριασμό

Η προσφορά ισχύει για νέους και υφιστάμενους πελάτες που θα επιλέξουν μηνιαίο ηλεκτρονικό λογαριασμό και για αιτήσεις που θα υποβληθούν έως 31.12.2020.

Η ενεργοποίηση του ΔΕΗ myHome Enter μπορεί να γίνει σε ένα από τα καταστήματα της ΔΕΗ ή τηλεφωνικά χωρίς χρέωση από σταθερό ή κινητό στο 800 900 1000 (Τμήμα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών), ενώ οι υφιστάμενοι πελάτες ΔΕΗ μπορούν να το ενεργοποιήσουν με ευκολία μέσα από την εφαρμογή του e-bill.

Το ΔΕΗ myHome Online είναι το νέο ψηφιακό προϊόν της ΔΕΗ που προσφέρει ευκολία και αποκλειστικά οφέλη! Προσφέρει ρεύμα ημέρας και νυκτερινό με ενιαίο πάγιο και χρέωση ενέργειας χωρίς κλίμακες. Επιπλέον, ο πελάτης λαμβάνει το λογαριασμό του ηλεκτρονικά κάθε μήνα και τον εξοφλεί εύκολα, με πάγια εντολή στην χρεωστική ή πιστωτική του κάρτα.

Μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης

Παράλληλα, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές λόγω της πανδημίας του COVID-19, η ΔΕΗ προχωρά και σε ένα νέο πακέτο μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης. Συγκεκριμένα από την 1/10/2020 και έως την 31/12/2020 προσφέρει:

*Δωρεάν πάγιο για όλους τους πελάτες χαμηλής τάσης, νοικοκυριά και επαγγελματίες.

*Έκπτωση 8% για νοικοκυριά και επιχειρήσεις χαμηλής τάσης με κατανάλωση πάνω από 2.000 KWh.

* Επιπλέον έκπτωση 8% στους ευάλωτους πελάτες (Ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών και άτομα σε μηχανική υποστήριξη, που δεν εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο).

* 10 ευρώ έκπτωση για όλους τους πελάτες e-bill, παλαιούς και νέους, που λαμβάνουν ηλεκτρονικά τον λογαριασμό τους.

«Η ΔΕΗ είναι μια εταιρεία με σπουδαία ιστορία και συναρπαστικό μέλλον. Μια εγγύηση σταθερότητας και μια δύναμη αλλαγής. Η ΔΕΗ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη μακρά ιστορία της. Αφήνει πίσω μια εποχή στασιμότητας και μετατρέπεται σε μια σύγχρονη ενεργειακή εταιρεία διεθνούς εμβέλειας», δήλωσε πριν λίγες εβδομάδες ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Γιώργος Στάσσης με αφορμή την καλή πορεία της εταιρίας αλλά και τη νέα στρατηγική της. «Η πρόοδος στην υλοποίηση του επιχειρηματικού μας πλάνου και η συνακόλουθη βελτίωση της ανταγωνιστικής θέσης της ΔΕΗ αναγνωρίστηκε πρόσφατα και από τον οίκο Standard & Poor’s, με την αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της Εταιρείας σε Β από Β-» ανέφερε.

Νέα πλάνα

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν την πεποίθηση στους ανθρώπους της ΔΕΗ πως το 2021 θα είναι μία καλύτερη χρονιά και παράλληλα δημιουργούν και στους πελάτες της την ασφάλεια για να συνεχίσουν να την εμπιστεύονται σε μία εποχή που έχουμε ανάγκη για σίγουρες κινήσεις.

Η εταιρεία σκοπεύει ακόμα α εισέλθει σε δύο νέους τομείς, την ηλεκτροκίνηση αλλά και τις τηλεπικοινωνίες, υλοποιώντας επενδύσεις για εγκατάσταση σημείων φόρτισης αλλά και για δημιουργία δικτύου οπτικών ινών στο υφιστάμενο δίκτυο διανομής.

Το turnaround story της επιχείρησης έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς και η διοίκηση της εταιρείας δηλώνει αποφασισμένη να κρατήσει γερά το τιμόνι, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η στροφή και αμέσως μετά να πατήσει ακόμη περισσότερο το γκάζι.

Όπως έχει επισημάνει και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, «η ΔΕΗ μετατρέπεται με γοργά βήματα, σε μία δυναμική, ανταγωνιστική εταιρία με ανανεωμένο, υψηλά καταρτισμένο προσωπικό. Μια δημόσια επιχείρηση που αυξάνοντας τον πλούτο της, αυξάνει ταυτόχρονα, λόγω της στρατηγικής της σημασίας και τον εθνικό πλούτο.

Όλα αυτά αποτυπώνονται συμβολικά και στο νέο λογότυπο της ΔΕΗ ο οποίος παραπέμπει στον ήλιο και στην αέναη κίνηση. Ο νέος λογότυπος περιγράφει μια επιχείρηση η οποία πρέπει να είναι σε διαρκή κίνηση, σε διαρκή εξέλιξη, να είναι «Ένα με το μέλλον». Γιατί το μέλλον της ΔΕΗ της ανήκει. Το μέλλον της ΔΕΗ μας ανήκει!».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.