ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον για αιτήσεις ΑΠΕ

09:31 - 16 Φεβ 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον για αιτήσεις ΑΠΕ
Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον καταγράφηκε και στο δεύτερο κατά σειρά κύκλο ηλεκτρονικής υποβολής νέων αιτήσεων για χορήγηση Βεβαίωσης Παραγωγού ή Βεβαίωσης Παραγωγού Ειδικού Έργου, μέσω του νέου πληροφοριακού συστήματος ΑΠΕ. Έτσι υποβλήθηκαν 477 αιτήσεις συνολικής ισχύος 8,86 GW. Από τις αιτήσεις αυτές οι 226 ήταν για φωτοβολταϊκά και οι 167 για αιολικά. Από άποψη γεωγραφικής κατανομής η Στερεά Ελλάδα και η Θεσσαλία είναι στις πρώτες θέσεις.

Όπως ανακοίνωσε η ΡΑΕ μαζί με τον κύκλο του Δεκεμβρίου 2020 και τηρώντας τη σειρά ανά κύκλο υποβολής, σύμφωνα με τον Κανονισμό Βεβαιώσεων, βρίσκονται υπό αξιολόγηση από την Αρχή για το επόμενο διάστημα 2.341 αιτήσεις για έργα συνολικής ισχύος 54,36 GW. Επιπρόσθετα, γνωστοποιείται ότι έχουν υποβληθεί στη ΡΑΕ πάνω από 400 αιτήματα τροποποίησης/μεταβίβασης, κτλ, τα οποία επίσης βρίσκονται στο στάδιο αξιολόγησης.

«Το πλήθος των αιτήσεων είναι διαχειρίσιμο από την Αρχή η οποία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να την αξιολόγηση τους το συντομότερο δυνατό, παρά την αδιαμφισβήτητη δραματική υποστελέχωσή της και υπό τα συνεχιζόμενα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας» αναφέρεται σχετικά από τη ΡΑΕ.

Η Ανακοίνωση των αιτήσεων στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ, σύμφωνα με τον Κανονισμό Βεβαιώσεων (ΦΕΚ Β’ 5291/01.12.2020), θα πραγματοποιηθεί μετά την αποτύπωση και τον έλεγχο των χωρικών δεδομένων (shape file) προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα υποβολής αιτιολογημένων αντιρρήσεων εντός χρονικού διαστήματος 15 ημερών από την ημερομηνία αυτής της ανακοίνωσης.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.