ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ: Ο ΔΕΔΔΗΕ απαξιώθηκε γιατί δεν έχει προσωπικό

20:17 - 17 Φεβ 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ: Ο ΔΕΔΔΗΕ απαξιώθηκε γιατί δεν έχει προσωπικό
«Αγωνιζόμαστε όλη μέρα κι όλη νύχτα να αποκαταστήσουμε την ηλεκτροδότηση. Σε σχέση με χθες το βράδυ είμαστε πολύ καλύτερα. Όσο περνάει η ώρα επαναφέρουμε γραμμές μέσης τάσης. Θα γίνει μια προσπάθεια ώστε μέχρι το βράδυ να έχουμε επαναφέρει το κεντρικό σύστημα ηλεκτροδότησης μέχρι το βράδυ και μετά και τις διακλαδώσεις προκειμένου να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι ρεύμα».

Αυτά σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, κ. Κώστας Μανιάτης, μιλώντας στον ρ/σ Αθήνα 9.84. Όπως εξήγησε, περίπου 400 τεχνικοί εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν το δίκτυο και από τις εικοσιπέντε γραμμές που ήταν εκτός λειτουργίας χθες (16/2), το πρωί ήταν έντεκα ενώ αυτή τη στιγμή είναι οκτώ.

Ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα βόρεια προάστια και ιδιαίτερα στην Εκάλη και στο Διόνυσο όπου και έχουν πέσει πολλά δέντρα και συνεχίζουν να πέφτουν με αποτέλεσμα -όπως είπε- να επιδιορθώνεται μια βλάβη και να προκύπτει σε άλλο σημείο νέα βλάβη.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις, το ζητούμενο είναι η οργάνωση και ο συντονισμός: «Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει απαξιωθεί γιατί δεν έχει προσωπικό με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα όταν πρέπει να ανταπεξέλθεις σε τόσο δύσκολες καταστάσεις. Χρειάζεται να διαθέτει προσωπικό με την ανάλογη τεχνογνωσία». 

Τέλος, σημείωσε ότι στο μεγαλύτερο κομμάτι μέσα στην Αττική, όπως είναι  η Αθήνα, το δίκτυο ηλεκτροδότησης είναι υπόγειο και πως το μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στα βόρεια προάστια, εκεί όπου ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια μια ανάλογη διαδικασία και υπογειοποιήθηκαν κάποια κομμάτια, όμως λόγω της κρίσης το έργο δεν ολοκληρώθηκε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.