ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έντεκα οι «μνηστήρες» για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ Κύριο

21:12 - 19 Φεβ 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Έντεκα οι «μνηστήρες» για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ
Την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την απόκτηση του 49% του μετοχικού κεφαλαίου του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής (19/2) η ΔΕΗ. Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, εκδήλωση ενδιαφέροντος υπέβαλαν συνολικά 11 επενδυτές.

Ειδικότερα, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. (ΔΕΗ), σε συνέχεια των από 15.12.2020 και 22.1.2021 ανακοινώσεών της, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την απόκτηση του 49% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ, υποβλήθηκαν 11 Εκδηλώσεις Ενδιαφέροντος (Expressions of Interest - EoI), από στρατηγικούς επενδυτές, διαχειριστές υποδομών δικτύων και χρηματοοικονομικούς επενδυτές.  

Η ΔΕΗ θα εξετάσει τις υποβληθείσες Εκδηλώσεις Ενδιαφέροντος και θα προσκαλέσει τους επιλέξιμους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, για τη συμμετοχή τους στη επόμενη φάση της διαδικασίας.

Δεν έχουν ανακοινωθεί ονόματα των ενδιαφερόμενων, ωστόσο, το Reuters σε προηγούμενο ρεπορτάζ είχε κάνει αναφορά στις εταιρείες Ardian, Macquarie και First Sentier.

Στο ίδιο δημοσίευμα, ως πιθανοί πλειοδότες εμφανίζονται ο Όμιλος Κοπελούζου, ο οποίος είναι μέτοχος στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών μαζί με το καναδικό fund PSP, αν και υπογραμμίζεται ότι δεν θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή τους στο διαγωνισμό.

Δεδομένης της αξίας του ΔΕΔΔΗΕ, η οποία αποτιμάται περί τα 5 δισ. ευρώ, το προς πώληση ποσοστό θα μπορούσε να φτάσει στα 2,45 δισ. ευρώ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, που ανήκει εξ ολοκλήρου στην ΔΕΗ, διαθέτει δίκτυο μήκους 242.000 χιλιομέτρων, εξυπηρετώντας 7 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:41 - 19 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.