ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι αναφέρει το Bloomberg για την έκδοση ομολόγου της ΔΕΗ

22:51 - 08 Μαρ 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Τι αναφέρει το Bloomberg για την έκδοση ομολόγου της ΔΕΗ
Την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 500 εκατ. ευρώ, πενταετούς διάρκειας, ανακοίνωσε σήμερα (8/3) η ΔΕΗ.

Πρόκειται για το πρώτο ευρωπαϊκό ομόλογο υψηλής απόδοσης, το οποίο συνδέεται με στόχους βιωσιμότητας, δίνοντας μεγαλύτερο βάρος σε μία τάση που αναπτύσσεται γρήγορα στην κεφαλαιαγορά της Ευρώπης, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι πωλήσεις ομολόγων με στόχους βιωσιμότητας έχουν απογειωθεί στην ευρωπαϊκή κεφαλαιαγορά τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με το Bloomberg. Οι συμφωνίες αυτές περιλαμβάνουν τα λεγόμενα margin ratchets, τα οποία προβλέπουν ότι οι εταιρείες πληρώνουν μικρότερο τοκομερίδιο αν επιτύχουν συγκεκριμένους στόχους ή μεγαλύτερο αν δεν τους επιτύχουν.

Το νέο ομόλογο της ΔΕΗ, σύμφωνα με το Bloomberg, προβλέπει την πληρωμή υψηλότερου τοκομεριδίου 50 μονάδων βάσης (μισής ποσοστιαίας μονάδας), αν η εταιρεία δεν επιτύχει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% τον Δεκέμβριο του 2022 σε σχέση με το 2019.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, οι Ευρωπαίοι επενδυτές βλέπουν πολλά ομόλογα να εκδίδονται φέτος με τις τιμές τους να συνδέονται με τις επιδόσεις των εταιρειών όσον αφορά στόχους βιωσιμότητας.

Τουλάχιστον οχτώ τέτοιες εκδόσεις έχουν τιμολογηθεί έως τώρα το 2021 -μεταξύ άλλων των Kloeckner Pentaplast, Flender GmbH και Asda Group Ltd- έναντι τριών σε όλο το 2020.  

Τελευταία τροποποίηση στις 22:55 - 08 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.