ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Schneider Electric: Βλέμμα στραμμένο σε πράσινο και ψηφιακό μέλλον Κύριο

07:51 - 21 Ιουλ 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Schneider Electric: Βλέμμα στραμμένο σε πράσινο και ψηφιακό μέλλον
Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, οδηγεί τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας και τις τάσεις της αγοράς, ενώ διαθέτει προηγμένες λύσεις που συμβάλλουν στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, διασφαλίζοντας ένα βιώσιμο μέλλον.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΏΡΓΟΣ ΔΡΙΤΣΑΝΟΣ Secure Power VP SEE & IT Director Greece, Cyprus, Malta Schneider Electric

Χάρη στη μακροχρόνια δραστηριοποίηση της στην ελληνική αγορά, με περισσότερα από 50 χρόνια παρουσίας, η εταιρία έχει αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο εξειδικευμένων συνεργατών, μαζί με τους οποίους μπορεί να παρέχει τις κατάλληλες ψηφιακές λύσεις διαχείρισης ενέργειας και αυτοματισμού για μεγαλύτερη αποδοτικότητα και βιωσιμότητα. Τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει στα μεγαλύτερα τοπικά έργα σε όλους τους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιείται. Μερικά παραδείγματα στον κτιριακό κλάδο όπου έχουν εφαρμοσθεί λύσεις από το σύνολο του portfolio μας, αποτελούν τα κτίρια γραφείων ‘Agemar’ και ‘The Orbit’, το ξενοδοχειακό συγκρότημα Four Seasons Astir Palace Hotel Athens καθώς και πληθώρα εμπορικών κτιρίων, όπως το ‘Metro Cash & Carry’, προσφέροντας λύσεις παρακολούθησης και εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και κτιριακού αυτοματισμού. Στη βιομηχανία έχει συνεργαστεί με κορυφαίες εταιρείες, ενδεικτικά όπως η ‘ΧΑΛΚΟΡ’ και η ‘Philip Morris International’ παρέχοντας τόσο λύσεις διαχείρισης ενέργειας όσο και λύσεις ψηφιοποίησης βιομηχανικών διεργασιών. Επιπλέον, η εταιρεία έχει συμμετάσχει σε σημαντικά έργα υποδομών, όπως το ‘Αττικό Μετρό’ και το εργοστάσιο παραγωγή ενέργειας του ομίλου Μυτιληναίος, αλλά και πληθώρα έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Τέλος, ιδιαίτερα σημαντική είναι και η παρουσία της στα μεγαλύτερα ιδιωτικά και δημόσια Data Centers τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου και Μάλτας, όπως για παράδειγμα το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας, με παροχή εξειδικευμένων λύσεων για τη διαχείριση της ενέργειας, του κτιρίου αλλά και του ΙΤ εξοπλισμού.

Στόχος της εταιρείας είναι μέσω της ψηφιοποίησης, να διαμορφωθεί ένα ‘έξυπνο’ μέλλον με ‘έξυπνες’ πόλεις ενώ παράλληλα δεσμεύεται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μέσα από καινοτόμες λύσεις που συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, την αποτελεσματική διαχείριση των διαθέσιμων πόρων, τις αρχές εμπιστοσύνης, τη δημιουργία ίσων ευκαιριών στο εργασιακό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, η πρόθεση της Schneider είναι το 80% των πωλήσεων να προέρχεται από πράσινα προϊόντα, αλλά και να ενισχύσει την εξοικονόμηση CO2 στους πελάτες της από 120 εκατομμύρια τόνου σήμερα, σε 800 μέχρι το 2025. Μέσω της δύναμης της ηλεκτρικής ενέργειας, λύσεις όπως ο επαναστατικός πίνακας διανομής μέσης τάσης SM AirSeT, ο οποίος αξιοποιεί έναν συνδυασμό τεχνολογίας διανομής καθαρού αέρα και διακοπής του κενού αποτελεί την περιβαλλοντική εξέλιξη μιας από τις πιο δημοφιλείς σειρές προϊόντων της. Επιπλέον, στο πλαίσιο των ΙΤ προϊοντικών λύσεων & υπηρεσιών, οι τάσεις στα Data Centers του Μέλλοντος ορίζουν χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, ανθεκτικότητα και ευκολία στην εγκατάσταση. Οι ολοκληρωμένες λύσεις της Schneider Electric προσφέρουν εύκολη διαχείριση χάρη στην τεχνολογία Internet of Things (IoT) και την ανοιχτή, διαλειτουργική, αρχιτεκτονική και πλατφόρμα EcoStruxure της εταιρείας, που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται τις IT υποδομές, λαμβάνοντας τεχνική υποστήριξη 24/7 οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή. Ενώ, το νέο τριφασικό σύστημα αδιάλειπτης παροχής ισχύος (UPS) Galaxy™ για βιομηχανικές εφαρμογές είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να βοηθά τους πελάτες να μεγιστοποιήσουν τις παραγωγικές τους διαδικασίες, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας και πόρους διαχείρισης.

Για την Schneider Electric, η ψηφιοποίηση ανταποκρίνεται στις ανάγκες του μέλλοντος και διαμορφώνει νέες τάσεις που θα χρειαστεί να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις, προκειμένου να συνεχίσουν να είναι βιώσιμες, εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητά τους. Τέλος, για άμεση ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας, καθώς και γρήγορης αποκατάστασης της οικονομικής ζημιάς, όπως γνωρίζουμε έχει εμπράκτως αναγνωρισθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχοντας ανακοινώσει τα ειδικά κονδύλια υποστήριξης των επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, η Schneider Electric μπορεί να αποτελέσει έναν αξιόπιστο συνεργάτη στην παροχή των κατάλληλων λύσεων και υπηρεσιών ψηφιακού μετασχηματισμού, αλλά και σύμβουλο των επιχειρήσεων που επιθυμούν να ενταχθούν στα προγράμματα αυτά.

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο Reporter Magazine Ιουλίου 2021

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.