ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευ. Μυτιληναίος: «Τέλεια καταιγίδα» στην ενέργεια Κύριο

13:09 - 23 Σεπ 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ευ. Μυτιληναίος: «Τέλεια καταιγίδα» στην ενέργεια
Δυσοίωνες προβλέψεις για την εξέλιξη της ενεργειακής κρίσης έκανε μιλώντας σε αναλυτές ο διοικητικός ηγέτης του ομίλου Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Κληθείς να σχολιάσει την εκρηκτική αύξηση των τιμών φυσικού αερίου ο κ. Μυτιληναίος έκανε λόγο για την «τέλεια καταιγίδα».

Σημείωσε πως οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν ήδη σπάσει όλα τα ρεκόρ και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τη χρονική διάρκεια του προβλήματος.

Η μεγαβατώρα κυμαίνεται γύρω στα 72 ευρώ και η τιμή αυτή αναμένεται να διατηρηθεί ως τον Μάρτιο, για να υποχωρήσει τον Απρίλιο στα 38 ευρώ και τον Μάιο στα 32 ευρώ, τόνισε. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι σημερινές τιμές του φυσικού αερίου ως μέτρο σύγκρισης είναι σαν η βενζίνη να είχε εκτοξευτεί στα επτά ευρώ.

«Είμαστε στο έλεος του χειμώνα και όπως έγραψαν και οι Financial Times, να προσευχόμαστε να έχουμε ήπιο χειμώνα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μυτιληναίος χαρακτήρισε επίσης «πρόωρη την κατάργηση των λιγνιτικών μονάδων», καθώς «οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της ηλεκτροδότησης. Αυτό φάνηκε στις πρόσφατες πυρκαγιές, με τις ΑΠΕ να συνεισφέρουν μόλις το 5% του ηλεκτρικού ρεύματος», τόνισε. Εκτίμησε δε ότι οι φιλόδοξοι στόχοι για την κατάργηση των λιγνιτικών μονάδων καθιστούν ακόμη πιο σημαντικό τον ρόλο του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μείγμα.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, το ερώτημα είναι πού θα φτάσει η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και πώς θα κινηθούν ΡΑΕ και κυβέρνηση. Επεσήμανε δε ότι ο μεγάλος φόβος στη λιανική είναι οι απλήρωτοι λογαριασμοί.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:43 - 23 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.