ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΔΜΗΕ: Αναβαθμίζει την καλωδιακή σύνδεση Κυλλήνης-Ζακύνθου- Ξεκίνησε ο διαγωνισμός

12:40 - 29 Ιαν 2022 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΑΔΜΗΕ: Αναβαθμίζει την καλωδιακή σύνδεση Κυλλήνης-Ζακύνθου- Ξεκίνησε ο διαγωνισμός
Στην ενεργειακή θωράκιση και των Ιόνιων νησιών προχωρά άμεσα ο ΑΔΜΗΕ, ο οποίος ξεκίνησε ήδη τη διαγωνιστική διαδικασία για ένα ακόμη σημαντικό επενδυτικό έργο, που αφορά στην αντικατάσταση της Γραμμής Μεταφοράς Κυλλήνης-Ζακύνθου με νέα καλωδιακά συστήματα υπερσύγχρονης τεχνολογίας.

Χθες προκηρύχθηκε ο σχετικός διαγωνισμός, που περιλαμβάνει τη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση υπόγειων και υποβρύχιων καλωδίων εναλλασσόμενου ρεύματος τάσης 150 kV, με στόχο την πλήρη αναβάθμιση της πεπαλαιωμένης καλωδιακής σύνδεσης Κυλλήνης–Ζακύνθου, η οποία τέθηκε σε λειτουργία στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Το συνολικό μήκος του υποβρύχιου τμήματος της νέας διασύνδεσης ανέρχεται σε 21 χλμ. και τα υπόγεια τμήματα(σε Κυλλήνη και Ζάκυνθο)΄σε 1,65 χλμ. 

Στο πλαίσιο του έργου, ο ΑΔΜΗΕ θα εγκαταστήσει τριπολικό καλώδιο, μόνωσης τύπου XLPE, με μεταφορικήικανότητα 200 MVA και ενσωμάτωση οπτικών ινών. 

Το έργο αντικατάστασης της καλωδιακής σύνδεσης Κυλλήνης–Ζακύνθου:

  • • Έχει προϋπολογισμό 25 εκατ. ευρώ και η διάρκεια κατασκευής του υπολογίζεται σε 10 μήνες.

  • • Εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος για τον πλήρη εκσυγχρονισμό των υποδομών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στα νησιά του Ιονίου, συνολικού ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ και με πενταετή ορίζοντα ολοκλήρωσης.

  • • Είναι ένα από τα νέα έργα του επικαιροποιημένου ΔΠΑ 2023-2032, με τα οποία ο ΑΔΜΗΕ μεριμνά για την τεχνολογική αναβάθμιση και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του ηλεκτρικού συστήματος.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.