ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηλεκτρικό ρεύμα: Στα σκαριά σχέδιο για ειδικό τιμολόγιο στους πολύτεκνους Κύριο

10:21 - 07 Μαϊ 2022 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ηλεκτρικό ρεύμα: Στα σκαριά σχέδιο για ειδικό τιμολόγιο στους πολύτεκνους
Σχέδιο για ειδικό τιμολόγιο ρεύματος για τους πολύτεκνους μελετά η κυβέρνηση, προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες και ιδιαίτερα όσες δεν περιλαμβάνονται στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από την κυβέρνηση για την επιδότηση των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος.

«Με τη νέα υπουργική απόφαση θα καλύπτουμε νοικοκυριά που βρίσκονται σε απόλυτη δυσχέρεια. Επανασυνδέεται το ρεύμα, καλύπτεται το τέλος επανασύνδεσης και ένα ποσό μέχρι 6.000 ευρώ», πρόσθεσε ο υπουργός.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι «από τον Ιούλιο όλα αυτά αλλάζουν για το σύνολο της κατανάλωσης για κύριες και μη κατοικίες, θα απορροφήσουμε έως και το 85% της αύξησης για το επόμενο διάστημα, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια» και τόνισε: «Ουσιαστικά βάζουμε ένα πλαφόν στην χονδρική, εμείς αποσυνδέουμε την τιμή του φυσικού αερίου από το κέρδος των εταιρειών και βάζουμε και ένα πλαφόν στη λιανική».

Σχετικά με τη διακοπή ρεύματος στα νοικοκυριά, αναφέρει: «Καταρχήν να πούμε ότι και για τον Μάιο και τον Ιούνιο, αυξάνουμε τις επιδοτήσεις, για τους παλιούς λογαριασμούς υπάρχουν οι επιστροφές. Έχουμε πολύ λιγότερες αποκοπές ρεύματος από το 2017 και 2018 που δεν υπήρχε ενεργειακή κρίση».

Όπως διευκρίνισε, «όταν έρθουν μέτρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτά θα είναι επιπλέον του σχεδίου της κυβέρνησης».

Ο υπουργός αναφέρθηκε στα «πυρά» που δέχεται η κυβέρνηση και είπε χαρακτηριστικά: «Η αντιπολίτευση προσπαθεί να υποβαθμίσει τα μέτρα της κυβέρνησης, χωρίς να τα καταφέρνει» και συνέχισε: «Τα μέτρα είναι συγκεκριμένα θα επιστρέψουμε έως και το 60% των αυξήσεων από 30 ευρώ έως 600».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:33 - 07 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.