ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διπλό επίδομα για όσους πάνε από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο

11:07 - 05 Νοε 2022 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Διπλό επίδομα για όσους πάνε από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο
Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ενημέρωσε για τα ποσά που θα δωθούν στους πολίτες μέσω του επιδόματος θέρμανσης, αλλά και στην προσπάθεια της χώρας να περιορίσει την χρήση φυσικού αερίου.

Πέρα από την αναφορά του στην εθνική προσπάθεια που γίνεται για τη μείωση της κατανάλωσης σε φυσικό αέριο, επεσήμανε επίσης και την επικείμενη αύξηση τιμών έως τη Δευτέρα λόγω του εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. Αναφορικά με τις προβλέψεις των αγορών για μια νέα ύφεση, τόνισε ότι «παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα επέμβουμε όπου χρειάζεται».

Η αναφορά στο επίδομα θέρμανσης 

Οι αιτήσεις για το νέο επίδομα θέρμανσης ξεκινούν από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου και όπως είπε ο κ. Σκρέκας πέρα από το ότι για φέτος οι δικαιούχοι έχουν πολλαπλασιαστεί, όσοι επιλέξουν να μεταβούν από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο θα το λάβουν διπλό. Συγκεκριμένα, προβλέπεται για την πλειοψηφία των δικαιούχων το ποσό να φτάσει στα 800 ευρώ, στις πιο ψυχρές περιοχές έως 1000 ευρώ, ενώ όσοι μεταβούν στο πετρέλαιο θα πάρουν έως και 1600 ευρώ.

Τέλος αναφέρθηκε ότι τις επόμενες δεκαπέντε μέρες, 200.000 επιλαχόντες θα μπουν στο πρόγραμμα "Αλλάζω συσκευή" και θα πάρουν το voucher για το κλιματιστικό.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:09 - 05 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.