ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aλλη μια παραίτηση Γενικού Διευθυντή στη ΔΕΗ- Το περιφερόμενο ΔΣ

10:02 - 02 Απρ 2008 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Βιομηχανία... παραιτήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη στη ΔΕΗ αφού πριν από λίγο σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ζήτησε να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του ο Γενικός Ανθρωπίνων Πόρων, κ. Αντωνόπουλος, ενώ πριν από ένα περίπου μήνα είχε αποχωρήσει με παρόμοιο τρόπο ο Γενικός Διευθυντή του Τομέα Εμπορίας κ. Κόλλιας.

Οι πληροφορίες φέρουν ως αιτία της σημερινής παραίτησης, όπως και της προηγούμενης, να είναι οι κακές σχέσεις του κ. Αντωνόπουλου με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Τάκη Αθανασόπουλο οι οποίοι είχαν ανταλλάξει «βαριές κουβέντες» πριν από 20 περίπου ημέρες στις αίθουσες των Δικαστηρίων της Ευελπίδων, όταν οι Γενικοί Διευθυντές είχαν αρνηθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες υπέρ της ΔΕΗ στην αγωγή που είχε καταθέσει κατά των απεργών της ΓΕΝΟΠ.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, και σε μία προσπάθεια να.... χρυσώσει το χάπι της παραίτησης του ανώτερου στελέχους ο κ. Αθανασόπουλος του αναθέτει να μεταβεί στις Βρυξέλλες ως σύμβουλος της Επιχείρησης για να αναλάβει και να οργανώσει το εκεί γραφείο της εταιρείας.

Στο μεταξύ, «λουκέτο» βάζουν σήμερα οι Δήμοι του Θριάσιου Πεδίου και η Νομαρχία της Δυτικής Αττικής ενώ οι κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Χαλυβουργικής στην Ελευσίνα.

Για αύριο έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ στο ξενοδοχείο King George στο Σύνταγμα -είναι η δεύτερη φορά που συνεδριάζει σε ξενοδοχείο, μακριά από τα γραφεία της- με κεντρικό θέμα την κατασκευή εργοστασίου φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργικής στην Ελευσίνα. Συνδικαλιστικοί κύκλοι της ΓΕΝΟΠ προαναγγέλλουν πάντως κινητοποιήσεις και συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο την ώρα που θα συνεδριάζει το ΔΣ της ΔΕΗ.

ΔΕΗ: Από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο λες και πρόκειται για...μυστική οργάνωση

Πρακτικές που ταιριάζουν περισσότερο σε...μυστική οργάνωση παρά σε μια εταιρεία σαν τη ΔΕΗ, εφαρμόζει πλέον η διοίκηση της επιχείρησης για τις συνεδριάσεις του διοικητικού της συμβουλίου.Με το σχόλιο αυτό υποδέχθηκε ανώτερο στέλεχος της ΔΕΗ την αναγγελία της είδησης ότι το αυριανό Δ.Σ. που καλείται να εγκρίνει το μνημόνιο συνεργασίας με τη Χαλυβουργική, δεν θα συνεδριάσει στα γραφεία της εταιρείας, αλλά στο...ξενοδοχείο King George.

Το θέμα αφορά στην ίδρυση κοινής εταιρείας (ΔΕΗ 49%, Χαλυβουργική 51% στα πρότυπα του έτερου μνημονίου συνεργασίας με τη γερμανική RWE), για την κατασκευή ενός εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, 880 MW, στις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργικής στην Ελευσίνα.

Ακολουθώντας την προσφιλή του μέθοδο της «περιφοράς» του ΔΣ από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο, ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Τάκης Αθανασόπουλος συγκάλεσε την αυριανή συνεδρίαση στο King George, φοβούμενος τις αντιδράσεις των κατοίκων του Θριασείου αλλά και της ΓΕΝΟΠ.

Είχε προηγηθεί στις 18 Μαρτίου, εν μέσω των απεργιών για το Ασφαλιστικό, άλλη μια συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ σε ξενοδοχείο – η πρώτη στα χρονικά της εταιρείας μακριά από τα γραφεία της - εκείνη τη φορά στο Hilton.

Το επιχείρημα τότε ήταν μη τυχόν οι συνδικαλιστές επιτεθούν στο μέλος του ΔΣ Κωσταντίνο Μίχαλο, που με την ιδιότητά του ως προέδρου του ΕΒΕΑ είχε καταθέσει μήνυση εναντίον των απεργών, προκαλώντας τη μύνη τους.

Πως το σχολιάζουν τα στελέχη της

Η τωρινή απόφαση ελήφθη υπό το φόβο τυχόν αποκλεισμού του κτιρίου της ΔΕΗ από συνδικαλιστές και κατοίκους των Δήμων της περιοχής, που αντιδρούν στην κατασκευή εργοστασίου, ανησυχώντας για την περαιτέρω περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής.

«Απολύτως θεμιτή η πρόθεση του προέδρου να λειτουργεί απρόσκοπτα η επιχείρηση και τα όργανά της» σχολιάζει το στέλεχος της ΔΕΗ που δεν επιθυμεί να πάρει θέση στο κατά πόσο συμφωνεί ή διαφωνεί με τους φόβους των κατοίκων του Θριασείου.

Εκείνο ωστόσο με το οποίο διαφωνεί πλήρως, είναι ο τρόπος με τον οποίο ο πρόεδρος της ΔΕΗ χειρίζεται τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται, μικρές ή μεγάλες.

«Η τακτική του να συνεδριάζει το ΔΣ σε ξενοδοχεία, μακριά από τα γραφεία της εταιρείας δείχνει ένα πρόεδρο φοβισμένο», λέει ο συνομιλητής μας. «Ανεξάρτητα με το αν οι κάτοικοι στο Θριάσειο έχουν δίκιο ή άδικο να φωνάζουν, η στάση αυτή δείχνει κάποιον που διακατέχεται πλέον από φοβικό σύνδρομο απέναντι στους εργαζόμενους, απέναντι στον κάθε ένα που αντιτίθεται στις αποφάσεις της ΔΕΗ».

«Χθες διαμαρτύρονταν οι συνδι

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.