ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς θα λειτουργήσει η μονάδα της Endesa Hellas

17:34 - 24 Ιουν 2008 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Αποσαφήνιση του τρόπου λειτουργίας της μονάδας συμπαραγωγής της Endesa Hellas, προκειμένου να μην έχει τη δυνατότητα, έστω και θεωρητικά, άλλοτε να ενεργεί ως αυτοπαραγωγός, και άλλοτε ως συμπαραγωγός, ζητάει η ΔΕΗ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ που συνήλθε σήμερα, ενέκρινε την υποβολή διοικητικής προσφυγής - (αίτησης θεραπείας) προς το υπουργείο Ανάπτυξης, με την οποία ζητείται η τροποποίηση - διόρθωση της απόφασης του κ. Χρήστου Φώλια για τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της Αλουμίνιον της Ελλάδος (Endesa Hellas).

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΔΕΗ, ζητείται συγκεκριμένα να ξεκαθαρίσει η ιδιότητα και ο τρόπος λειτουργίας της μονάδας συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα περαιτέρω στρέβλωσης της αγοράς, λόγω της τυχόν επιλεκτικής της λειτουργίας, άλλοτε με τη μία και άλλοτε με την άλλη της ιδιότητα.

Τι λένε κύκλοι της Endesa

Από την πλευρά τους κύκλοι της Endesa, σχολιάζοντας την απόφαση της ΔΕΗ, αναφέρουν ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς με αυτό τον τρόπο δεν θα εγείρονται πλέον αμφισβητήσεις για τον τρόπο λειτουργίας της Μονάδας Συμπαραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Ημερήσια Αγορά Ηλεκτρισμού.

Και συμπληρώνουν ότι η μονάδα θα προσφέρει (όπως άλλωστε προσφέρει και σήμερα) το σύνολο της διαθέσιμης ισχύος της στο σύστημα και θα συμμορφώνεται ως προς τις εντολές κατανομής του Διαχειριστή του Συστήματος.

Ο Ενεργειακός

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.