ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καρτελ στον κλάδο ιχθυοκαλλιέργειας εξετάζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού

19:20 - 19 Ιαν 2010 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Ενδείξεις σύμπραξης πέντε μεγάλων εταιρειών του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας μεταξύ των οποίων οι τέσσερις είναι χρηματιστηριακές επιχειρήσεων για τυχόν παράβαση του άρθρου 1 του ν. 703/77, όπως ισχύει, και του άρθρου 101 ΣΛΕΕ (πρώην άρθρο 81 ΣυνθΕΚ) εξετάζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει για να εξετάσει, τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, εάν συντρέχει παράβαση των άρθρων 1 του ν. 703/77 (όπως ισχύει) και 101 ΣΛΕΕ (πρώην άρθρο 81 ΣυνθΕΚ) σε υπόθεση σύμπραξης των επιχειρήσεων "ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε", "ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ", "ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Β.Ε.Ε", "ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΥΔΡΟΒΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ" και "ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Β.Ε.Ε".

Σύμφωνα με την εισήγηση, οι συμπράττουσες εταιρίες συμφώνησαν για ορισμένο χρονικό διάστημα στο συντονισμό των τιμών τους, καθώς και στο περιορισμό και έλεγχο της παραγωγής/διάθεσης των προϊόντων τους στη σχετική αγορά της παραγωγής και διάθεσης νωπών ψαριών μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας, κατά παράβαση των ανωτέρω διατάξεων περί ανταγωνισμού.

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.