ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nηρεύς:"Δεν έχουν οριστικοποιηθεί νέες επενδύσεις στην Τουρκία"

19:15 - 21 Ιουν 2006 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Επιδίωξη του oμίλου είναι να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγική του δυναμικότητα στην Τουρκία, τόσο σε γόνο όσο και σε νωπά προϊόντα, αλλά δεν έχει οριστικοποιήσει ακόμη νέες επενδύσεις, διευκρινίζει σε επιστολή της προς το ΧΑ η διοίκηση της Νηρεύς, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Οπως αναφέρει στην επιστολή, κα στο ετήσιο δελτίο της για το 2005,  αναφέρεται ότι η παραγωγική επέκταση και διεθνοποίηση αποτελεί στρατηγική επιλογή του  ομίλου, με σημαντική πτυχή αυτής, την ενίσχυση της παρουσίας του ως παραγωγού στην Τουρκία, η οποία υφίσταται από τον περασμένο Νοέμβριο, μέσω της απόκτησης συμμετοχής στην εταιρεία ILKNAK S.A.


Η εν λόγω εταιρεία δραστηριοποιείται στην ιχθυοκαλλιέργεια με έδρα την περιοχή της Σμύρνης, με ιδιόκτητο ιχθυογεννητικό σταθμό και μονάδα πάχυνσης, με άδεια παραγωγής 20 εκ. τεμαχίων ιχθυδίων, και 1.000 τόνων νωπών ιχθύων. Σε΄ότι αφορά στην οικονομική πορεία της,  το 2006 αναμένει κύκλο εργασιών 5 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 1,3 εκ. ευρώ.


Η διοίκηση της εταιρείας δίνει επίσης διευκρινίσεις για την επέκταση της στην  Ισπανία και η Λατινική Αμερική, τονίζοντας ότι βρίσκονται ακόμη στο στάδιο του σχεδιασμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.