ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζημιογόνο το α' τρίμηνο για τον Νηρέα

20:03 - 30 Μαϊ 2013 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Ζημιογόνο το α' τρίμηνο για τον Νηρέα
Άνοδο κατέγραψαν οι πωλήσεις της εταιρίας.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Νηρέα, «όμιλος συνέχισε να αυξάνει τις πωλήσεις του και τις εξαγωγές παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στην Ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά.

 

Αναλυτικά, οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε € 44,6 εκ., σημειώνοντας άνοδο € 0,4 εκ. (+1%), ενώ οι πωλήσεις εκτός Ελλάδας ανήλθαν σε € 35,7 εκ. (αύξηση +2%).

Συνεχίστηκε η δημιουργία ισχυρών θετικών λειτουργικών ταμειακών ροών. Στο τρίμηνο του 2013, οι λειτουργικές ταμειακές ροές ανήλθαν σε € 6,14 εκ.και οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες και κεφαλαιακές επενδύσεις (free cash flow) σε € 5 εκ.

Το μέσο επίπεδο τιμών των πρώτων υλών για τροφές ήταν αυξημένο κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 20% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2012. Η άνοδος αυτή επηρέασε αρνητικά το κόστος παρά τις ενέργειες του Ομίλου για τη συγκράτησή του με την αναδιάρθρωση της παραγωγής. Επιπροσθέτως, η μεσοσταθμική τιμή πώλησης ψαριών ήταν ελαφρά χαμηλότερη λόγω διαφορετικού προϊοντικού μίγματος.

Συνεπώς, τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου μειώθηκαν στα €2,27 εκ. από € 7,85 εκ. το πρώτο τρίμηνο του 2012. Επί πλέον, η αύξηση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή από 20% σε 26%, επιβάρυνε τα αποτελέσματα με πρόσθετο αναβαλλόμενο φόρο € 2,9 εκ.

Ως αποτέλεσμα, αποτελέσματα μετά φόρων του Ομίλου ήταν αρνητικά € (2,35) εκ. από θετικά € 5,79 εκ. το τρίμηνο του 2012. Και τα αποτελέσματα μετά φόρων που αντιστοιχούν στους μετόχους της μητρικής επηρεάστηκαν από τα ανωτέρω και ήταν αρνητικά € (1,83) εκ. , ήτοι € (0,0288) ανά μετοχή.

Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας διαιρείται σε 63.683.276 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας €1,34, εκ των οποίων 22.390 είναι ίδιες.

 

039a

 

Ο κ. Αριστείδης Μπελλές, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, δήλωσε:

"Μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις, ο όμιλος ΝΗΡΕΑ συνέχισε να αυξάνει τις πωλήσεις του, να διευρύνει την παρουσία του στις διεθνείς αγορές και να επιτυγχάνει θετικά αποτελέσματα και θετικές ταμειακές ροές. Τα αποτελέσματά μας επηρεάστηκαν αρνητικά από τη μεγάλη άνοδο του κόστους των πρώτων υλών για ιχθυοτροφές και την αύξηση της αναβαλλόμενης φορολογίας (λόγω αλλαγής του φορολογικού συντελεστή από το 20% στο 26% από 1/1/2013).

Ωστόσο αντισταθμίσαμε σε ικανοποιητικό βαθμό την αρνητική αυτή επίδραση με αποτελεσματικές πολιτικές καινοτομιών και αναδιάρθρωσης της παραγωγής μας, και παράλληλα δεν αποκλίνουμε και απο τον διαχρονικό σκοπό μας να προσφέρουμε εξαιρετικά προϊόντα στην αγορά.

O Όμιλος συνεχίζει την στρατηγική του με σκοπό την ενίσχυση της χρηματοοικονομικής και εμπορικής θέσης του μέσα στο δυσμενές εξωτερικό περιβάλλον. Παράλληλα παραμένει σταθερός στο Όραμά του για την εδραίωση της θέσης του στην παγκόσμια αγορά ιχθυοκαλλιέργειας και την συμβολή του στην αειφορία της δραστηριότητας αυτής.»

Τελευταία τροποποίηση στις 17:20 - 07 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.