ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιχθυοκαλλιέργειες: Άμεση ανάγκη για ρευστότητα ώστε να μη χαθεί οριστικά η μάχη με την Τουρκία

20:32 - 11 Μαρ 2014 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Ιχθυοκαλλιέργειες: Άμεση ανάγκη για ρευστότητα ώστε να μη χαθεί οριστικά η μάχη με την Τουρκία
Την ανάγκη άμεσης λύσης στο θέμα της ρευστότητας και των χρεών του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών έθεσαν εκπρόσωποι των εταιριών στη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης και του αρμοδίου υφυπουργού Νότη Μηταράκη, παρουσία εκπροσώπων του ΤΧΣ και τραπεζών.

Κεντρικό θέμα ήταν η ταχύτερη δυνατή επίλυση των χρηματοδοτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τρεις μεγάλες εταιρείες του κλάδου (Νηρέας, Σελόντα και Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες), η διαδικασία μετοχοποίησης χρεών από τις τράπεζες. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι αν δε βρεθεί σύντομα λύση όταν ένας καθαρά εξαγωγικός κλάδος της Ελληνικής Οικονομίας θα οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο, την ώρα που βασικοί μας ανταγωνιστές, οι Τούρκοι παίρνουν κεφάλι στις διεθνείς αγορές.

kallier110314

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο κλάδος είναι βιώσιμος και προσφέρει πολλά στην ελληνική οικονομία, είναι απαραίτητο όμως να ληφθούν οι δράσεις αυτές που θα επιτρέψουν την βιωσιμότητα της κεφαλαιακής επάρκειας των εταιρειών». Ο ίδιος μάλιστα θα συνεχίσει σε διμερές επίπεδο επαφές ώστε να βρεθεί λύση άμεσα.

 

Πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης πάντως ανέφεραν ότι οι και οι δύο πλευρές ακολουθούν παρελκυστική πολιτική, οι μεν τράπεζες γιατί καθυστερούν την έγκριση στα σχέδια αναδιάρθρωσης, οι δε εταιρίες γιατί δεν αποσαφηνίζουν τα δεδομένα των εταιριών τους υπό το βάρος των πιέσεων που δέχονται από τις τράπεζες για τα θέματα ρευστότητας. Η πλευρά του υπουργείου πάντως τονίζει ότι όλοι μαζί θα πρέπει να συνεργαστούν ώστε να βρεθεί λύση.

 

Γ.Α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.