ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νηρέας: Επένδυση 10 εκατ. ευρώ στην Τουρκία

18:10 - 29 Νοε 2006 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Σε φάση άμεσης υλοποίησης εισέρχεται το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου Νηρεύς στην Τουρκία.

Στο πλαίσιο αυτό, εντός των επομένων ημερών, πραγματοποιείται η ανάθεση κατασκευής σύγχρονης εργοστασιακής μονάδας παραγωγής ιχθυοτροφών, ετήσιας δυναμικότητας 40.000-45.000 τόνων που θα διατίθενται κατά κύριο λόγο στην τουρκική αγορά. Το κόστος της εν λόγω επένδυσης εκτιμάται στα επίπεδα των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Το εργοστάσιο θα ξεκινήσει την παραγωγική του δραστηριότητα εντός του 2008 και αναμένεται να πραγματοποιήσει κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του (2008) κύκλο εργασιών 20 εκατομμυρίων ευρώ και κατά το δεύτερο έτος 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του συγκεκριμένου επενδυτικού προγράμματος καταρτίσθηκε σύμβαση παραχώρησης στη θυγατρική εταιρεία του ΝΗΡΕΑ, MIRAMAR Τουρκίας, βιομηχανικού ακινήτου συνολικής επιφάνειας 20.952 τ.μ. με υπάρχον κτίριο εμβαδού 6.000 τ.μ. στην Οργανωμένη Βιομηχανική Περιοχή της πόλεως Aydin της Τουρκίας. Το ακίνητο αποκτήθηκε με αγορά από πλευράς της εταιρείας MIRAMAR Τουρκίας από τους προηγούμενους δικαιούχους έναντι τιμήματος 750.000 δολαρίων.

Η υπάρχουσα υποδομή θα αξιοποιηθεί ούτως ώστε σε συνδυασμό με τα νέα κατασκευαστικά έργα, που θα γίνουν κατά το 2007, να λειτουργήσει στις αρχές του έτους 2008 μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής ιχθυοτροφών. Υπενθυμίζεται ότι η MIRAMAR Τουρκίας αποτελεί θυγατρική της εταιρείας MIRAMAR Projects U.K., που ελέγχεται σε ποσοστό 100% από την NIREUS INTERNATIONAL LTD, την εταιρεία διεθνών συμμετοχών που έχει ιδρύσει η ΝΗΡΕΥΣ στην Κύπρο.

Το ακίνητο είναι στο μέσον περίπου της διαδρομής Σμύρνης- Bodrum, σε απόσταση –περίπου- 150 χιλιoμέτρων, νοτίως της Σμύρνης Το σύνολο σχεδόν των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας τσιπούρας – λαβρακιού στη γειτονική χώρα βρίσκονται στην περιοχή της Σμύρνης (35%) και Bodrum ( 65%).
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.