ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σελόντα: Προγραμματίζει επενδύσεις 12 εκ. τα επόμενα χρόνια

17:38 - 06 Δεκ 2006 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Στην πορεία του ομίλου Σελόντα που ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Σελόντα, κ. Γιάννης Στεφανής τονίζοντας τις χρονιές που αποτέλεσαν σταθμό στην ιστορία.

Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε τους τέσσερις πυλώνες ανάπτυξης πάνω στους οποίους θα κινηθεί στο επόμενο διάστημα προκειμένου να επιτύχει τον συγκεκριμένο στόχο.

Οι τέσσερις πυλώνες στους οποίους θα δώσει έμφαση η Διοίκηση του Ομίλου είναι οι:

- αύξηση πωλήσεων,

- εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων,

- περιορισμός του κόστους παραγωγής και

- διατήρηση της ποιότητας στα ίδια υψηλά επίπεδα

Στην αύξηση των πωλήσεων ευεργετικά θα λειτουργήσει η είσοδος σε νέες αγορές, καθώς επίσης και η συνεργασία με την Jazan Development. Επιπλέον, η αύξηση των πωλήσεων θα επιτευχθεί μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων, μοντέλο το οποίο στις περιπτώσεις Interfish και Κορωνίς αποδείχθηκε πετυχημένο. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί η ισχυρή ταμειακή θέση του Ομίλου η οποία αποτελεί εχέγγυο σε ό,τι αφορά τη διεύρυνση των διεθνών δράσεων, την αύξηση των μεριδίων αγοράς μέσω εξαγορών και την αύξηση της κερδοφορίας.

Σε ό,τι αφορά τον εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων η Διοίκηση του Ομίλου Σελόντα προγραμματίζει επενδύσεις ύψους 12 εκατ. ευρώ για τα επόμενα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και επένδυση ύψους 3,3 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μονάδας συσκευασίας και τυποποίησης μέσω της οποίας θα αναπτυχθεί προϊόν υψηλότερης απόδοσης. Η νέα μονάδα συσκευασίας-τυποποίησης ωστόσο, καθώς επίσης και η ενοποίηση των ιχθυογεννετικών σταθμών θα οδηγήσει στον περιορισμό του κόστους, που αποτελεί και τον τρίτο πυλώνα ανάπτυξης της εταιρείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.