ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπλόκα αγροτών: Κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων

09:24 - 26 Φεβ 2016 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Μπλόκα αγροτών: Κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων
Κρίσιμη ως φαίνεται για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, θα είναι τουλάχιστον για τον νομό Λάρισας η σημερινή μέρα, καθώς, τόσο το μπλόκο της Νίκαιας όσο και εκείνο των Τεμπών με γενικές συνελεύσεις των μελών τους θα αποφασίσουν σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι.

 

 

Τόσο οι μεν όσο και οι δε θα συνεκτιμήσουν τα αποτελέσματα του μέχρι σήμερα αγώνα τους, αλλά και των δυο συναντήσεων που είχαν εκπρόσωποι των μπλόκων τους με τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να αποφασίσουν για την επόμενη μέρα.

Η γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου της Νίκαιας θα πραγματοποιηθεί στις 5 μ.μ. και του μπλόκου των Τεμπών στις 7 μ.μ.. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα Τέμπη, από την πλευρά των αγροτών παραμένουν ανοιχτά, κυρίως λόγω και της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τους πρόσφυγες στην Κοιλάδα.

 

Στο μεταξύ χτες ο αγροτοσυνδικαλιστής από το μπλόκο της Νίκαιας, ο Βαγγέλης Μπούτας άφησε παράθυρο ανοικτό για λύση των μπλόκων μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, η οποία κράτησε 2,5 ώρες.

 

Ο κ. Μπούτας είπε μεν ότι τα μπλόκα παραμένουν αλλά όταν ρωτήθηκε αν θα παραμείνουν στους δρόμους οι αγρότες μέχρι την κατάθεση του νομοσχεδίου δεν απάντησε και παρέπεμψε στις γενικές συνελεύσεις.
«Είμαστε κοντά 40 μέρες στον αγώνα, αυτός ο αγώνας αφήνει και παρακαταθήκη και για τα αιτήματα μας αλλά και για το ίδιο το κίνημα, γιατί δεν είναι αγώνας μια κι έξω, είναι αγώνας που θα συνεχιστεί μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τα άλλα λαϊκά στρώματα και ήδη από αυτόν τον αγώνα μπορούμε να πούμε ότι για πρώτη φορά συζήτησαν αφορολόγητο, που μέχρι τώρα δεν το κουβεντιάζαν».

 

Αυτό δήλωσε ο Βαγγέλης Μπούτας, εκπρόσωπος της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων, μετά τη συνάντηση εκπροσώπων αγροτών με τον πρωθυπουργό. Πρόσθεσε ότι «βεβαίως θα περιμένουμε να δούμε τον νόμο, τι προβλέπει και παραμένουμε σε ετοιμότητα για τη συνέχιση του αγώνα ανάλογα με το τι θα προβλέπει ο νόμος». Επίσης χαρακτήρισε ως αποτέλεσμα του αγώνα το ότι το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού πήγε πίσω, ενώ ήταν να κατατεθεί πριν από δύο μήνες.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.