ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΒΖ: Σήμερα νέα διοίκηση, νομικά θα κινηθούν οι τευτλοπαραγωγοί

13:20 - 11 Απρ 2016 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΒΖ: Σήμερα νέα διοίκηση, νομικά θα κινηθούν οι τευτλοπαραγωγοί
Η θέση της νέας διοίκησης είναι αυτή, που θα καθορίσει την περαιτέρω στάση των τευτλοπαραγωγών της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως επισημαίνει ο αντιπρόεδρός τους Σάκης Πίππας.

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), κατά την οποία θα συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση της εταιρείας.

 

Πέραν των κινητοποιήσεων στις οποίες έχουν προχωρήσει από τις 4 Απριλίου, οι τευτλοπαραγωγοί επισημαίνουν ότι θα κινηθούν και νομικά με στόχο τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους. Τα εργοστάσια της εταιρείας σε Πλατύ Ημαθίας, Ορεστιάδα, Σέρρες και Λάρισα παραμένουν υπό κατάληψη με τους τευτλοπαραγωγούς να μην επιτρέπουν την είσοδο.

«Εάν δεν μας πληρώσουν τα 8 εκατ. ευρώ που μας χρωστούν από την περσινή καμπάνια, αν δεν καταβάλουν επιτέλους τους κοινοτικούς πόρους που μας οφείλουν από το πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης για την τριετία από το 2013 και αν δεν εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της ΕΒΖ, θα κινηθούμε νομικά» δήλωσε ο κ. Πίππας και πρόσθεσε: «Εάν τελικά επιλεγεί η νομική οδός, θα ζητήσουμε και αποζημίωση για τη φετινή σπορά που ξεπερνά τα 53.000 στρέμματα». Κατέληξε, ωστόσο: «Εφόσον μας εγγυηθούν όλα τα παραπάνω εγγράφως και φροντίσουν για τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας, τότε προτιθέμεθα να περιμένουμε».

«Αν δεν μπορούν να διοικήσουν τη βιομηχανία, ας τη δώσουν σ΄εμάς να την απογειώσουμε» συμπλήρωσε ο κ. Πίππας.

Οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί ανέρχονται σήμερα σε 4.000. Προ πενταετίας ξεπερνούσαν τις 6.000 και καλλιεργούσαν περισσότερα από 200.000 στρέμματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.