ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άκαρπη η συνάντηση με τους αγρότες-Παραμένουν στα μπλόκα

16:29 - 10 Φεβ 2017 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Άκαρπη η συνάντηση με τους αγρότες-Παραμένουν στα μπλόκα
Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου, της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου και του διοικητή του ΕΦΚΑ Αθανάσιου Μπακαλέξη με πολυμελή αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, αμέσως μετά τη συνάντηση ήταν κάθετος: «Δεν προέκυψε απολύτως τίποτα θετικό» για τα αιτήματα τα οποία υποβλήθηκαν.

 

Μεταξύ των βασικών αιτημάτων των αγροτών ήταν: αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12 χιλιάδες ευρώ, προσαυξημένο κατά 3 χιλιάδες ευρώ για κάθε παιδί, να μην ισχύσουν οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για τους άντρες αγρότες και στα 55 για τις γυναίκες, αφορολόγητο πετρέλαιο κίνησης, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, ακατάσχετο ετήσιο όριο στις 15 χιλιάδες ευρώ στα τραπεζικά βιβλιάρια αγροτών.

 

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο κ. Μπούτας πρόσθεσε πως τα μπλόκα θα συνεχιστούν: «Η μεγαλύτερη κλιμάκωση είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στο συλλαλητήριο της τρίτης στην Αθήνα».

 

Κατά τον κ. Μπούτα, ο μικρομεσαίος αγρότης δεν έχει προοπτική, "αν συνολικά αυτή η πολιτική δεν έρθει τούμπα".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.