ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποστόλου: Τεράστια προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην αλιεία

15:24 - 13 Μαρ 2018 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Στις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά του υπουργείου, προκειμένου να αρθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της αλιείας, στάθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής στο Μαραθώνα.

Υπογράμμισε ότι σημαντική βοήθεια προς την επίτευξη αυτού του στόχου είναι οι κοινοτικοί πόροι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας. Πόροι οι οποίοι ανέρχονται σε 389 εκατ. ευρώ, που με την εθνική συνεισφορά ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα ο υπουργός μίλησε για την εξασφάλιση της απρόσκλητης χρηματοδότησης του Εθνικού Προγράμματος Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων που όπως είπε ήταν ένα πρόγραμμα «που δεν υλοποιούνταν πλήρως για αρκετά χρόνια και αρκετές χρονιές καθόλου παρότι» που όπως συμπλήρωσε «αποτελεί βασικό εργαλείο κάθε χώρας για να μπορέσει να εφαρμόσει αλιευτική πολιτική».

Μέσω αυτού του προγράμματος, το υπουργείο θα συλλέξει απαραίτητες πληροφορίες με τις οποίες «θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα βιώσιμα και αειφόρα, τα ιχθυοαποθέματα στη χώρα μας» τόνισε ο κ. Αποστόλου και συμπλήρωσε «να διατηρήσουμε βιώσιμο το επάγγελμα των αλιέων, με προτεραιότητα των παράκτιων αλιέων, οι οποίοι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της μικρής παράκτιας αλιείας».

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.