ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποστόλου: 300 εκατ. ευρώ στη διάθεση 16.000 νέων αγροτών

08:37 - 29 Μαρ 2018 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), προκειμένου να ενταχθούν στο μέτρο των Νέων Αγροτών όλοι οι υποψήφιοι που έχουν υποβάλει φάκελο και πληρούν τους όρους, προαανήγγειλε από το βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Αναλυτικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Αποστόλου «με τροποποίηση του ΠΑΑ, την οποία προωθούμε για έγκριση στην Ε.Ε. αυξάνουμε τους πόρους του Μέτρου των Νέων Γεωργών για να καλύψουμε το σύνολο των επιλαχόντων της πρώτης πρόσκλησης καθώς και των υποψηφίων της δεύτερης, ανταποκρινόμενοι ουσιαστικά στο έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε και εξαντλώντας κάθε χρηματοδοτικό μέσο στήριξης των νέων ανθρώπων που εγκαθίστανται στην ελληνική περιφέρεια και απασχολούνται για πρώτη φορά στον πρωτογενή τομέα».

«Έτσι πάνω από 300 εκ. ευρώ θα διατεθούν συνολικά για τις δύο προκηρύξεις του μέτρου ώστε να εγκριθούν όλοι οι υποψήφιοι που πληρούν τους όρους και που εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 16.000 νέους» συνέχισε. 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί τη δέσμευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης επανέλαβε λίγο και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην κεντρική του ομιλία.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.