ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποστόλου: Ανθεκτικός γεωργικός τομέας με μοχλό την ΚΑΠ

10:32 - 23 Αυγ 2018 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αποστόλου: Ανθεκτικός γεωργικός τομέας με μοχλό την ΚΑΠ
Στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στο μέτωπο της γεωργίας αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, όπως η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων της ΚΑΠ και το στρατηγικό σχέδιο για τον αγροτικό χώρο που έχει κατατεθεί στους θεσμούς.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα  «F&M Voice» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισημαίνει ότι έχει δημιουργηθεί πια ένα «περιβάλλον με αυξημένο βαθμό ελευθερίας», έτσι ώστε να μπορεί στο εξής η κυβέρνηση να ασκεί πολιτική «δίκαιης ανάπτυξης».

Ειδικότερα όσον αφορά στο δικό του χαρτοφυλάκιο, αναφέρει ότι με μοχλό τη νέα ΚΑΠ, το υπουργείο επιδιώκει να δημιουργηθεί ένας ανθεκτικός γεωργικός τομέας για την χώρα.

Με βάση το «στρατηγικό σχέδιο», όπως λέει, θα μπορεί να διασφαλιστεί η παραγωγή σε βασικά αγροτικά προϊόντα και η επάρκεια των τροφίμων τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της χώρας, καθώς η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και η αύξηση της απασχόλησης με την είσοδο νέων αγροτών.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου παρά την κρίση, ο πρωτογενής τομέας κρατήθηκε ζωντανός και η κυβέρνηση πάλεψε, δίνοντας προτεραιότητα σε μια νέα αναπτυξιακή ώθηση στον αγροτικό χώρο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.