ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαλύονται αύριο τα αγροτικά μπλόκα-Έπονται νέες κινητοποιήσεις

20:46 - 15 Φεβ 2019 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Διαλύονται αύριο τα αγροτικά μπλόκα-Έπονται νέες κινητοποιήσεις
Με συνέχιση των κινητοποιήσεών τους απαντούν αγρότες και κτηνοτρόφοι στη χθεσινή «ανούσια» συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αποχωρούν ωστόσο από τα μπλόκα.

Σύμφωνα με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η κυβέρνηση δεν δέχτηκε να ικανοποιήσει «ούτε ένα από τα δίκαια αιτήματα των αγροτών που βρισκόμαστε για 20 μέρες στα μπλόκα».

Οι αγρότες κατά τη διάρκεια της συνέλευσής τους αποφάσισαν την αποχώρησή τους από το μπλόκο της Νίκαιας αύριο το πρωί.

Αποφάσισαν πάντως τη διοργάνωση συλλαλητηρίου την 1η Μαρτίου έξω από το δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας, όπου και είναι προγραμματισμένο να δικαστούν, όσοι έλαβαν τις κλήσεις με την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεών τους.

Να αποχωρήσουν από το μπλόκο αποφάσισαν και οι αγρότες στις Σέρρες. Οι Σερραίοι αγρότες από το μπλόκο του Λευκώνα είχαν αποχωρήσει το πρωί από τη συνάντηση με το διευρυμένο κυβερνητικό κλιμάκιο, δηλώνοντας απογοητευμένοι διότι – όπως υποστηρίζουν – δεν πήραν απαντήσεις και δεσμεύσεις για τα θέματα που τους απασχολούν.

Πάντως, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι κάνουν γνωστό πως, μετά τις συνελεύσεις στα μπλόκα, όπου έγινε διεξοδική συζήτηση για τα αρνητικά αποτελέσματα της συνάντησης με το κυβερνητικό κλιμάκιο, η απόφασή τους είναι η συνέχιση του αγώνα, που «είναι σίγουρο πως θα έχει πολύ θετικά αποτελέσματα».

Αύριο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, αποχωρούν από τα μπλόκα, «οργανωμένα καιι συντονισμένα σε όλη τη χώρα, όπως ξεκινήσαμε».

«Δίνουμε νέο αγωνιστικό ραντεβού την 1η Μάρτη, στο μεγάλο συλλαλητήριο έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας, για συμπαράσταση στους 10 συναδέλφους μας από τη Θεσσαλία, που δικάζονται χωρίς καν να έχουν απολογηθεί, με την κατηγορία ότι παρακίνησαν τους αγρότες να στήσουν το μπλόκο της Νίκαιας. Να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε να διώκεται το δικαίωμά μας στον συνδικαλισμό, δεν δεχόμαστε ποινικοποίηση των αγώνων και τα "αγροτοδικεία"», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.