ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αραχωβίτης: Η καλλιέργεια του αβοκάντο να μην γίνει «φούσκα»

10:11 - 06 Μαρ 2019 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αραχωβίτης: Η καλλιέργεια του αβοκάντο να μην γίνει «φούσκα»
«Στα Χανιά έχει γίνει μια σπουδαία δουλειά σχετικά με το αβοκάντο τα τελευταία χρόνια κι αυτό εν πολλοίς οφείλεται στους ανθρώπους, τόσο στους ερευνητές του ινστιτούτου όπου βρισκόμαστε σήμερα, όσο και στα πρωτοπόρα πνεύματα των αγροτών. Είναι από τις καλλιέργειες που έχει καλή έξοδο στην αγορά και αφήνει ένα ικανοποιητικό κέδρος για τον παραγωγό. Αυτό μας δείχνει ότι η τόλμη στο να αλλάξουμε καλλιέργειες και να δοκιμάσουμε καινούρια πράγματα, φέρνει αποτέλεσμα» τόνισε μιλώντας στα ΜΜΕ από το Ινστιτούτο Υποτροπικών Φυτών και Ελαίας στα Χανιά, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης.

«Το αβοκάντο είναι μια καινούρια καλλιέργεια. Δεν έχει την ιστορία της ελιάς και με αυτήν την έννοια θέλει έρευνα και θέλει και προσοχή για την εγκατάστασή του στην περιοχή. Το Ινστιτούτο μπορεί και πρέπει να παίξει ένα σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη και στην επιστημονική υποστήριξη της καλλιέργειας κι εμείς θα το βοηθήσουμε και θα το υποστηρίξουμε σε αυτό. Είναι μια καλλιέργεια που δεν αξίζει να γίνει “φούσκα” να μην βρει τον δρόμο της στην αγορά», συμπλήρωσε.

«Το Ινστιτούτο είναι από τα πρώτα που πήρε προσωπικό. Ήδη ο ΕΛΓΟ πήρε 100 ερευνητές. Στηρίζουμε στην πράξη την αγροτική έρευνα γιατί πάνω σε αυτήν θα βασιστούμε για να προχωρήσουμε Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση λέει πως θα επαναφέρει το 5 προς 1 σημαίνει πως όλα αυτά που είναι δημόσιες υπηρεσίες θα τα ιδιωτικοποιήσει. Εμείς θέλουμε έναν δημόσιο φορέα που θα μπορεί δωρεάν να υποστηρίξει τους αγρότες και να τους καθοδηγήσει» ανέφερε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.