ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 3.000€ ανά εκμετάλλευση η ετήσια αγροτική ενίσχυση για πιστοποιήσεις

18:10 - 13 Δεκ 2019 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Στα 3.000€ ανά εκμετάλλευση η ετήσια αγροτική ενίσχυση για πιστοποιήσεις
Στις 3.000 ευρώ ανά γεωργική εκμετάλλευση ανέρχεται η ετήσια ενίσχυση για την κάλυψη εξόδων πιστοποίησης από βιοκαλλιεργητές, πτηνοτρόφους και οινοποιούς, που εντάσσονται στο υπομέτρο στήριξης νέων συμμετοχών σε συστήματα ποιότητας (Υπομέτρο 3.1) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, «η ενίσχυση αφορά, μεταξύ άλλων, πάγιες δαπάνες οι οποίες πραγματοποιούνται για την εισαγωγή του συστήματος ποιότητας που λαμβάνει στήριξη και η ετήσια εισφορά συμμετοχής στο σύστημα αυτό».

Η ενίσχυση παρέχεται σε ετήσια βάση για μέγιστη διάρκεια πέντε ετών, βάσει επιλέξιμων δαπανών και κατόπιν προσκόμισης των απαραίτητων αποδεικτικών στοιχείων για την πραγματοποίηση αυτών (παραστατικά).

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ενίσχυση για νέες συμμετοχέςπροβλέπεται για τα εξής συστήματα ποιότητας:

- Βιολογική παραγωγή (ΒΠ) έως 2.020 ευρώ ανά εκμετάλλευση ετησίως

- Προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης και προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις στον αμπελοοινικό τομέα (Οίνοι ΠΟΠ/ΠΓΕ), έως 1.300 ευρώ ανά εκμετάλλευση ετησίως

- Προϊόντα Ειδικών Πτηνοτροφικών Εκτροφών (προϊόντα ΕΠΕ), έως 3.000 ευρώ ανά εκμετάλλευση ετησίως.

Από την εφαρμογή της συγκεκριμένης δράσης ωφελούνται φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που είναι ενεργοί γεωργοί και υποβάλλουν ετησίως Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης, καθώς και συλλογικοί φορείς που είναι καταχωρισμένοι στο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.