ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΓΑ: Άρχισαν οι εκτιμήσεις για τις ζημίες στα σταφύλια «crimson»

15:11 - 29 Οκτ 2021 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΛΓΑ: Άρχισαν οι εκτιμήσεις για τις ζημίες στα σταφύλια «crimson»
Ο ΕΛΓΑ αναλαμβάνει να εκτιμήσει τις ζημίες που έχουν υποστεί οι καλλιεργητές της Πιερίας, των οποίων η παραγωγή σταφυλιών ποικιλίας «crimson» έχει καταστραφεί από τις καιρικές συνθήκες.

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, Νίκος Δούκας, επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής (29/10) τις πληγείσες εκτάσεις στην Βροντού και συνάντησε τους αγρότες, στους οποίους δήλωσε πως «οι εκτιμήσεις των ζημιών προχωρούν ήδη και θα καταβληθούν οι δέουσες αποζημιώσεις συνολικά και όχι τμηματικά, όπως γινόταν στο παρελθόν. Οι προκαταβολές και οι αποζημιώσεις καταβάλλονται πολύ γρήγορα».

Όπως τόνισε ο κ. Δούκας ξεκίνησε η εξατομικευμένη εκτίμηση της ζημίας κάθε αγρότη και θα αποζημιωθούν, προκειμένου να επιβιώσουν και να επανεπενδύσουν στο προϊόν.

Στο σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 επισημαίνεται πως σε περιοχές του Δήμου Δίου-Ολύμπου καλλιεργούνται περί τα 3.500 στρέμματα σταφύλια της ποικιλίας Crimson.

Οι συγκεκριμένες καλλιέργειες υπέστησαν μεγάλες ζημιές από έντονα καιρικά φαινόμενα την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, αλλά και τις πρόσφατες βροχοπτώσεις. Επίσης, μεγάλο μέρος της παραγωγής έμεινε ασυγκόμιστο ή παρέμεινε στα ψυγεία και δεν μπορεί πλέον να εξαχθεί.

Μόνο ένα μικρό ποσοστό της παραγωγής πουλήθηκε σε πολύ χαμηλή τιμή λόγω της περιορισμένης ζήτησης και αυτό εξ αιτίας της πανδημίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:17 - 29 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.