ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: Έως 13.000 αγρότες εντάσσονται στο νέο πρόγραμμα- Διπλάσια επιδότηση

21:13 - 12 Απρ 2022 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: Έως 13.000 αγρότες εντάσσονται στο νέο πρόγραμμα- Διπλάσια επιδότηση
Τη σημασία της γνώσης, μέσω της οποίας οι αγρότες θα βαδίσουν στο δρόμο της καινοτομίας και στην παραγωγή ποιοτικότερων προϊόντων, εξήραν οι υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου και Γιώργος Στύλιος, σε διαδικτυακό τους χαιρετισμό στη σημερινή (12/4) εκδήλωση που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Θέμα της ημερίδας, αποτέλεσε η διάχυση των αποτελεσμάτων της κατάρτισης των 14.570 Νέων Αγροτών, του υπομέτρου 6.1.

«Καλύτερη επένδυση, είναι η επένδυση στη γνώση και ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ αποτελεί τον καλύτερο αρωγό της πολιτείας προς αυτήν την κατεύθυνση», επισήμανε ο κ. Κεδίκογλου, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του οργανισμού στην προώθηση της στοχευόμενης έρευνας που βοηθά να παράγονται ποιοτικά ανταγωνιστικά προϊόντα.

Τη σημασία της εισόδου και της παραμονής των νέων αγροτών στον πρωτογενή τομέα, υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Στύλιος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με «όπλο» την γνώση οι νέοι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα θα βοηθήσουν τη χώρα «αλλά και τους ίδιους εαυτούς τους να πάνε ένα βήμα πιο πέρα, να πάνε στην καινοτομία και σε καλύτερο εισόδημα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο νέο πρόγραμμα του υπουργείου, προϋπολογισμού 420 εκατ. ευρώ, τόνισε ότι σε αυτό θα ενταχθούν 12.500 – 13.000 νέοι αγρότες και θα λάβουν διπλάσιο ποσό επιδότησης, από 17.000 ευρώ σε 35.000 ευρώ, εξήγησε.

Διευκρίνισε, δε, ότι «έχουν απλοποιηθεί οι διαδικασίες, ώστε να μην απαιτείται φυσική παρουσία, προκειμένου σε έξι με επτά μήνες να γίνουν οι πρώτες εντάξεις».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.