ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙΚ: Πρώτα η κοινωνική ασφάλιση-Μετά η συνεργασία με την ιδιωτική

13:10 - 03 Οκτ 2015 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
ΥΠΟΙΚ: Πρώτα η κοινωνική ασφάλιση-Μετά η συνεργασία με την ιδιωτική
Θετικός στη συνεργασία του κράτους με την ιδιωτική ασφάλιση στους τομείς των συντάξεων και τη υγείας εμφανίσθηκε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Νίκος Φράγκος μιλώντας σε διεθνές συνέδριο ασφαλιστών που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Ύδρα.

Η συνεργασία του Κράτους με τους φορείς της Ιδιωτικής Ασφάλισης στους τομείς των συντάξεων και της υγείας, δεν κρίνεται ως αρνητική ή απαγορευτική είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φράγκος και συμπλήρωσε ότι απαραίτητη προϋπόθεση, αποτελεί η διατήρηση του διακριτού ρόλου της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τις εργασίες του συνεδρίου στο οποίο συμμετείχαν 300 περίπου ασφαλιστές και αντασφαλιστές από την Ελλάδα και μεγάλο αριθμό χωρών του εξωτερικού, άνοιξε ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, ο οποίος τόνισε ότι η ασφαλιστική αγορά ανταποκρίνεται αρκετά καλά υπό τις συνθήκες και παρά το γεγονός ότι η παραγωγή ασφαλίστρων έχει μειωθεί από € 5,4 δισ. το 2009 σε λιγότερο από € 4 δισ. το 2014, οι αποζημιώσεις που καταβάλλει η αγορά κάθε χρόνο συνεχίζουν να κυμαίνονται περίπου στα € 3 δισ. το χρόνο κατά μέσο όρο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα βασικά θέματα που απασχολούν την ελληνική ασφαλιστική αγορά : την ενίσχυση του συμπληρωματικού ρόλου της Ιδιωτικής Ασφάλισης στις συντάξεις προς όφελος όλων των μερών και κυρίως των πολιτών, την ενεργοποίηση της συνεργασίας με το δημόσιο στην υγεία, την επίλυση φαινομένου των ανασφάλιστων οχημάτων, την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και ιδιαίτερα του σεισμού αλλά και το πλαίσιο της δραστηριοποίησης των ασφαλιστικών εταιριών με ελεύθερη παροχή υπηρεσιών.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ έκλεισε την τοποθέτησή του με σύντομη αναφορά στα βασικά χαρακτηριστικά του ευρωπαϊκού περιβάλλοντος και της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς αυτή τη στιγμή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.